torsdag 31. januar 2008

Produksjon

Blogging kan gi inspirasjon til så mye. F.eks. til å tørke støv av symaskinen. Jeg har alltid likt å sy og mange bloggere viser fram de fineste ting. Noe av dette mener jeg at jeg kan klare jeg også. En smykkepose kanskje? Men så var det å få den til bare etter foto. Jeg gjorde mange forsøk men det ble med det. Tilslutt tok jeg kontakt med bloggeren. Jeg ba om eksperthjelp og svar kom over nettet. Ikke noe problem. Mønster ble villig delt ut. Så da gjorde jeg et nytt forsøk. Her er resultatet. Min første smykkepose. Den ble så godt likt at jeg laget noen til... og før jeg visste ordet av det ville alle ha en smykkepose. Så nå har jeg travle dager. Tusen takk til Janne Kathrine som fikk meg igang.

onsdag 30. januar 2008

B .... is for Brand-new Bike

B is for brand-new bike. Gold Wing 1800 cc. ..and this B is for Biker with dog.

søndag 27. januar 2008

lørdag 26. januar 2008

Jæren

Det er på tide med en ny utflukt. Det er altfor lenge siden sist vi var ute og fartet. I dag vil jeg invitere deg med til Jæren. Har du vært der? Om ikke så er det vel verdt et besøk. Vi drar nedover pr. MC så klart, men du skal slippe å sitte bakpå hele dagen. Det blir en fin stopp på ferjen slik at vi får oss en god prat og kan bli litt bedre kjent. Og så er det mange andre som skal samme vei. Vi slår gjerne av en prat med de også. Når vi så har kjørt lengre enn langt er vi på Jæren og sånn ser det ut der. Vakkert ikke sant. Lange strake veier så langt øye rekker. Litt vind må vi tåle for sånn er det ofte her nede. Men hold deg fast så går det så bra så. En tur ut mot havet skal det også bli. Jeg har funnet en sti så bare heng med. Her kan vi kjenne sjøluften slå imot oss. Vi må få med oss sjøsprøyt, havluft og de fine sandstrendene. Sand mellom tærne er ikke jeg vant med der jeg bor så dette vil jeg nyte. Av med sko og strømper. Jeg tror sannelig vi er nådt til å dra tilbake hit når sommeren kommer og varmen er tilbake. Du har vel ikke noe imot å forlenge turen litt?? Jeg har nemlig tenkt å slå ut håret i Stavanger.

mandag 21. januar 2008

Forhekset av månen

Om jeg ikke er forhekset av månen så er jeg i hvertfall betatt. Jeg stod lenge og kikket på den gule kulen da den viste seg i morges. Like fasinert blir jeg hver gang jeg ser den. Jeg var på vei til jobb og i bilen var også fotoapparatet. Det ble flere stopp underveis og mange forsøk på et brukbart bilde, men det er søren ikke lett. For å si det sånn, jeg stod heller ikke ved pulten da klokka klang i dag morges. På hjemvei idag ble vi her vestpå velsignet med et nydelig vær, vakker solnedgang og ganske så kaldt... og der - midt imot stod fortsatt månen og lyste. Nå ble jeg litt forvirret. Var den på vei opp ..... eller ned??? Eller hadde den vært oppe hele dagen? Finnes det flere måner?Har ev. en av dem overtatt jobben som sparepære for BKK. I desse miljøtider kan kanskje det være en god ide . ... I morgen er det fullmåne. Får du øye på den mon tro!

lørdag 19. januar 2008

Utfordret av Anemone

Jeg liker å titte innom bloggen til Anemone både titt og ofte. Hun har stadig noe nytt på gang og hun får meg både til å le høyt og til å tenke over både det ene og det andre. I kveld oppdaget jeg at hun hadde gitt meg en utfording. Og den tar jeg imot må vite. Den er som følger:
Det er 31 spørsmål, og kun et svar skal gis. Jeg kaster meg ut i det.

1. Hvor er mobilen din? I vesken
2. Skildre kjæresten din? Tusenkunstner
3. Håret ditt? Kruset i regn
4. Moren din? Sprek
5. Faren din? Død
6. Hva er favorittingen din? Fotoapparetet
7. Hva drømte du om i natt Vet ikke
8. Hva drikker du helst? Vann
9. Drømmebilen? Vil helst si MC`n min
10. Hvilket rom er du i nå? TV-rommet
11. Eksen din? Borte vekk
12. Din største skrekk? Småkryp
13. Hva vil du være om ti år? Eldre
14. Hvem var du sammen med i går kveld? Venninne
15. Hva er du ikke? Likegyldig
16. Det siste du gjorde? Laget middag
1 7. Hva har du på deg? Dongeri
18. Favorittboka di? Har så mange
19. Det siste du spiste? Indrefilè
20. Livet ditt? Greit
21. Humøret ditt? Bra
22. Dine beste venner? Humoristiske
23. Hva tenker du på akkurat nå? Få til dette
24. Bilen din? Gul
25. Hva gjør du akkurat nå? Taster
26. Sommeren din? MC-tur
27. Sivilstatus? Skilt
28. Hva er på tv-en din akkurat nå? Klassefesten
29. Når lo du sist? I dag
30. Når gråt du sist? Husker ikke
31. Skole? Litt hver dag
Er jo nesten umulig å svare med et ord på det her Anemone .......

Og siden dette er en utfordring skynder jeg meg å sende den videre til Nina, BeritT, Pernille, Turid og KoseligKoselig.

onsdag 16. januar 2008

Hjem kjære hjem

"Vis meg hvor du bor og jeg skal si deg hvem du er" sies det i et ordtak. Mulig det er noe i det. Men jeg er av den oppfatning at "Hjemme er der hvor hjertet bor".Dette er Helleren ved Rv44 i Jøssingfjord øst for Hauge i Dalane. To små hus fra 1600 tallet.Og dette er Gamlehaugen ved Bergen. Et stort "hus" fra 1900. Begge boliger står tomme. Det er bare å flytte inn. Ydyllisk og lite?? Eller stort og prangende??? Velg selv. Dette er veien du følger for å komme til idyllen under helleren. Og dette er veien til praktboligen. Hva velger du??

fredag 11. januar 2008

God helg :-)

Tusen takk alle bloggvenner for alle hyggelige hilsener dere har lagt igjen her og også en stor takk for "Award`n" som jeg fikk denne uken. Den var svært hyggelig å få. Regelen skulle være å gi den videre til 10 nye blogger som jeg liker, men for meg er det umulig å plukke fra listen jeg har. Den er så lang og jeg liker alle bloggene jeg besøker så derfor sier jeg at den fine utmerkelsen jeg har fått gir jeg videre til alle som er innom her hos meg.
Så har jeg en liten oppfordring til dere. Bruk helgen som ligger foran dere til noe hyggelig. Kom dere gjerne ut i naturen. Og hvorfor ikke, ta fram badmintonspillet og lek litt. Det er ikke så lenge til sommeren er her. God helg til hver og en av dere :-))

torsdag 10. januar 2008

Priser - gaver - broer

Idag ble jeg den glade mottaker av "You make my day award". En hyggelig pris å få. Jeg har fått prisen både av Marie, Ida og Rune. De er blant mine bloggvenner og jeg titter innom bloggene deres så ofte jeg kan. For meg ble dette et tegn på at blogging skaper vennskap. Jeg har vært så heldig og fått en lignende en gang før. Og jeg har flere tegn å vise til. Se bare her: Denne søte nissejenten ventet på meg da jeg kom hjem fra juleferie. Hun er en gave fra Petunia og sammen med jenten var det et nydelig håndlaget kort. Jeg syntes at det var noe kjent med det kortet. Og etter å ha tenkt meg litt om kom jeg på hvor jeg hadde sett den stilen før. For tenk- det var en annen blogger som hadde laget det. Kikker Maranne innom hos meg så er jeg sikker på at hun kjenner kortet igjen. Jeg gir den fine prisen jeg har fått idag videre til de begge to! Ja blogging er å skape en bro. En bro til vennskap. Både Arne og Rune har snakket om broer i sine blogger tidligere. Og her kommer et lite bro-bidrag fra meg: Dette fine bilde har jeg fått av en kjær MC venninne som var med på fjorårets MC turen til Helgelandskysten. Da fotograferte hun Helgelandsbroen mens jeg kjørte over. Har du en bro du vil vise fram??

søndag 6. januar 2008

Løvstakken

Da jeg sist var på Damsgårdsjellet var jeg sikker på at neste 7fjellstur-fjell ville bli Lyderhorn. Men det ble det ikke! Det ble Løvstakken (477 moh.) med start på turen fra Langeskogen idag. Etter all julematen må her trimmes, det er helt sikkert, så etter først å ha valgt bort en spasertur i Fjellveien som søndagstur satset jeg stort på Løvstakken. Jeg kom litt sent igang og tenkte at til toppen + retur rekker jeg ikke før mørket kommer, men jo høyere jeg kom jo mer fristet det å gå helt opp. Og med en sånn fin utsikt når en tar en pust i bakken er det lett å gå. (...jeg ser over til "min" bydel)Og til toppen ble det! En fantastisk utsikt fikk jeg som premie for slitet. Men det var mye vind. Så mye vind i kastene at det ble vanskelig og stå i ro på toppen og få noen lunde greie bilder. Jeg kikket som vanlig over til Fløyen ... og også over til Ulriken. Det er turer til topper som jeg kan ta sammen med deg i år. Dagene er korte. Litt for korte for meg, for før jeg var tilbake til bilen var det allerede blitt mørkt - og regnet slo inn for fullt. Om du vil kan du kikke innom her og få samme utsikt som jeg har hatt idag. God tur alle bloggvenner.

fredag 4. januar 2008

Ønsker som går i oppfyllelse

Til jul hadde jeg ingen spesielle ønsker på min liste til julenisse, men jeg fikk mye fint likevel og mange gaver som jeg ble veldig glad for. Men jeg kjenner en som hadde et kjempeønske på sin liste og helt utolig nok så fikk han det oppfylt. Han ønsket seg en splitter ny Gold Wing 1800. Julerød og lekker skulle den være, og tenk, nissen hadde den med i sekken sin i år. Bare se her: Julepapiret er akkurat flerret av og her står vidunderet i all sin prakt. Lekkert? Jeg synes så klart at finere sykkel finnes ikke! Og nå kan jeg knapt vente til veiene er fri for salt og gradestokken har krøptet over pluss 4. Da er jeg "on the road again" Men heldigvis, ventetiden er ikke så lang nå som vi har kommet til januar. Solen har "snudd" og det er fullt mulig og starte nedtellingen til den dagen da jeg tar sykkel ut fra vinterlagring. Og da er jeg ganke så sikker på at jeg har selskap av han som ønsket seg sykkel til jul. Om han klarer å holde følge da! ( de to siste fotos er lånt fra nettet)