mandag 28. april 2008

Gi gass

Mandag. Ny uke. Nye muligheter. Så bare gi gass!

fredag 25. april 2008

Ikke rust min venn

Sitt ikke å rust i helgen ...
..åpne døren ...
og kom deg ut i våren! Da sier jeg god tur og god helg.

lørdag 19. april 2008

Sykkeltur langs Nordåsvannet

Innimellom MCkjøring må jeg trimme litt og hva er vel bedre enn å tråkke litt og svette litt på min trøsykkel. Og i dag på en lørdag, i strålende sol og nesten sommervarme føltes det som en drøm å dra avgårde. Jeg valgte å tråkke Nordåsvannet rundt. Mest fordi jeg ville sjekke hvordan det sto til med båtlivet. For det er sånn at når MC sesongen starter så starter også båtsesongen.
Og ganske riktig. Det var et yrende liv. Jeg stod på Strømme bro og kikket ned på dem som forlot Nordåsvannet og drog på cruise ut i saltere sjø. Det så fint ut!
Joda, våren er kommet for fult i Bergen... og om litt starter badesesongen. Jeg vil nok delta der også.

tirsdag 15. april 2008

På tur til Modalen. M .. for Modalen

(dette bildet har jeg lånt fra Wikipedia. Fotografen er: Tor-Egil Farestveit)
Dette er Modalen. Norges nest minste kommune, om vi måler i antall innbyggere. Bare Utsira er mindre. Modalen kan jeg nå om jeg kjører fra Bergen (i retning Voss) til Dale og svinger så av til ventre og tar innover Eksingedalen. Dalen fikk veiforbindelse først i 1976 og da i forbindelse med en stor vannkrafutbygging. Da kom det en lang tunnel fra Eksingedalen og direkte til Mo. Senere kom det forbindelse videre til Lindås. Så idag kan jeg med andre ord ta en "runde".
Jeg har besøkt dette lille sjarmerende stedet, og det er vel verdt et besøk. Men du må altså være glad i svinger, virkelig smale veier og mørke tunneler om du vil ta turen. Er du det så kan du parkere her og rusle ned på kaien og spise middag, når det er sommer vel og merke.
Det går også å ta båt inn fjorden og legge til kai her. Det koster ikke mer en en 100 lapp å overnatte ved kai, og da får du strøm med på kjøpet. :-)
Eller hva med å bade og sole seg på den pitte lille stranden som ligger midt i sentrum. Og dersom det blir for rolig er det bratte fjell å prøve seg på. Frister det ikke å ta en tur til sommeren?? Siden det er ABC-Wednesday blir dette min M. M er for Modalen. Modalen is a municipality in the county of Hordaland, Norway.

søndag 13. april 2008

1 år

I dag har jeg noe å feire. Det er på dagen 1 år siden jeg startet bloggen min. Det er Petunia som skal ha æren for å ha fått meg i gang. Hun har allerede feiret 1 års dag. Ikke visste jeg at blogging skulle bli så morsomt, at jeg skulle møte så mange spennende medbloggere .....eller at det skulle ta så mye fritid.
Idag vil jeg takke dere alle, både de av dere som stikker innom sånn av og til og de av dere som er her så trofast. Tusen takk for alle hyggelige kommentarer. Jeg setter så uendelig stor pris på det og det gjør at jeg har lyst til å fortsette med bloggen min. Både denne bloggen med sine 114 innlegg og fotobloggen med 128 innlegg.
Så du som er innom akkurat nå må gjerne ta del i feiringen med meg. Jeg serverer deg champagne ute i det fri og det er bare å ta for seg. Skål mine venner.

lørdag 12. april 2008

Nede for full telling

Rundt om i nabolag og hager høres motorsager som går på høygir. Det er tydelig at det er sesong for opprydding og fjærning av trær som skygger for egen utsikt og lys. Jeg kunne godt ha tenkt meg å gått litt løs selv i enkelte hager men det er vel lite populært. Jeg får konsentrere meg om egne trær.
Dette treet var en gang et staselig grantre som stod og bredte sine beskyttende greiner ut over hyttetaket mitt. Men til slutt kom den dagen da han med motorsagen våknet. Så da gikk det rett i bakken...


... og lå nede for full telling. Det er bare å sette i gang å telle! Det ble noen år.

mandag 7. april 2008

Broer som binder - sommer som vinter

Den som går fjellturer på Vestlandet vet at sjansen for å møte på en stri elv er stor. Og vil man over, og det vil man jo, så trengs det en bro. Men hvem skal lage den? I "mine" fjell slår "Grendelag" seg sammen og lager bro. En sånn liten bro er jo søt og fin men det er ikke en sånn bro jeg snakker om. Nei, det må mer solide saker til over en stri elv. Den må være stor og sterk og tåle mye for i fjellet er det værhardt. Den må stå for en støyt, tåle is og sne og tidens tann. En bro laget i stål er det som må til. Men å få en stålbro til fjells er ikke enkelt. Jo, med felles innsats og helikopter går alt så fint. Og på denne måten er mine broer kommet til fjells. Jeg kan krysse trygt over på vintertid..... Her gikk jeg i påsken. ... og på sommertid. Her skal jeg gå nå i sommer. Broene er satt så høyt over elven for at de ikke skal stryke med i snøsmeltingen. Det har nemlig skjedd før. Når jeg krysser over sender jeg alltid en god tanke til mine flinke brobyggere. Jeg er knyttet til fjellet og broene knytter meg til den andre siden.
RuneE har bloggen sin full av brobyggere. Ta en titt på siden hans.

onsdag 2. april 2008

Gyldne tider

Idag skinte solen her vest og kom med varme stråler. Så i kveld ble det endelig en skikkelig MC tur. Det var nå på tide. Husker dere jeg fortalte om han som hadde et skikkelig ønske til jul og fikk det oppfylt? Joda, han fikk luftet presangen sin i kveld. Og den svarte absolutt til forventningene.
Det er helt fantastisk å starte en ny sesong og vite at mange fine turer ligger der og venter. Denne sesongen blir bra!! I kveld ble det en tur til Lysekloster og med en stopp på kaien.
Med så fine MC'er er det ikke rart at man må snu seg og ta en kikk ekstra.