torsdag 17. juli 2008

En smak av ren lykke

Her skal du få en oppskrift på noe som gir deg en liten smak av ren lykke!
IMG_0435
Aller først må du finne deg et stille fiskevann.
IMG_0438
Så setter du ut 4 fjellgran en vakker sommerkveld.
Kvelden videre nytes i fulle drag.
IMG_0459
Neste morgen må du stå tidlig opp og sjekke om du har fiskelykke.
Har du det og får fjellørret i garnet kommer du videre i oppskriften.
IMG_0470
Da drar du lykkelig hjem.
Rensker fisken.
Strør godt med salt inni hver og en.
11 små fisker rekker til flere enn deg.
IMG_0469
Så finner du fram Abu Røkeren.
Den som de selger i sportsforretninger vet du!
IMG_0473
Rødsprit trylles fram og så fyller du ca 3/4 i skålen og setter den klar nederst.
Tenn på, men pass fingrene.
IMG_0474
Så er det posen med spon. En neve full er rikelig.
Strø sponen utover i boksen.
Legg fisken på risten.
Skyv lokket på plass.
Se der ja. Nå er det bare å vente.
Kanskje du nå bør finne fram flatbrød og smør, og en boks med rømme?
IMG_0471
15 minutter senere og frokosten er klar.
Det smaker fantastisk.
Og lykken er i boks.
Og når alle sukker henført er det bare å legge på de andre fiskene............. slik at alle får stilt sulten

mandag 14. juli 2008

Flere sommerhilsener

Jeg er som snarest hjemme etter 2995 km på 2 hjul og noen dager på hytten. Mobildekningen har vært varierende og jeg har ikke fått med meg alt det spennende dere bloggvenner opplever og skiver om. Men nå titter jeg innom flere, blant annet Ida. Siden hun fortsatt har bloggpause regner jeg med at hun ferierer. Jeg sender er sommerhilsen og håper at hun koser seg med deilige jordbær. Her skal hun få noen Trønderbær og jeg vil påstå at de er blandt de beste som finnes.
Og når jeg først er innom en Sotrablogg stikker jeg også innom RuneE. Huffda, han sliter med vond rygg kan jeg lese. Da håper jeg min sommerhilsen til han kan være en oppmuntring. Han får noen fine eksemplarer av en art han liker så godt. Jeg regner med at Svenske hettemåker faller i smak. Jeg fant de her i Østersund og etter å ha dressert de litt stilte de opp til fotografering. De hilser alle til Rune på Sotra.

tirsdag 8. juli 2008

Sommerhilsen

Jeg er fortsatt på 2 hjul - og når man er ute og reiser sender man hilsener rundt til familie og venner. Denne gang kommer det en hilsen til 2 av mine bloggvenner. Den første sommerhilsenen går til GundaM. Jeg ønsker henne en riktig god sommer. Og kikker hun nøye eter på bildet kjenner hun kanskje noe igjen her.
Den andre sommer hilsenen går til Anemone. Hun er den perfekte matmor for søte små, ja og store med. God sommer til deg også og takk for sist . Og så sender jeg over en god klem til dere begge to.

søndag 6. juli 2008

My summer brigde

For meg er dette sommerens vakreste bro. En skikkelig representant for juli-broene. Skarmsundbroa mellom Mosvik og Inderøy i Nord- Trøndelag. Jeg har akkurat kjørt over her.
Skarnsundbrua var ved åpningen verdens lengste skråstagbro i betong.
This is my summer brigdes connecting two small comunities in middle Norway. Is`nt it beautiful with the red cables? Rune is the father of "Broer som binder"

torsdag 3. juli 2008

På 2 hjul med GAWO

Ferietid. Endelig! Men selv om det er deilig og vakkert i Bergen har jeg utferdstrang. Og hva er bedre enn å ta en tur på 2 hjul. Slå gjerne følge om du vil. Jeg har kjørt et stykke alt men du kan bli med en bit av turen slik at jeg får vist deg litt av Jotunheimen og hvordan det ser ut langs veien over Valdresflya akkurat nå. Her ser du Bitihorn som ligger i Sør-Jotunheimen. Bitihorn rager 1607 meter over havet. Stilig, ikke sant? Jeg stoppet, snudde meg og tok dette bilde. Egentlig ikke så farlig å stoppe for veien er rett og fin og trafikken er ikke så heftig enda. Og med en refleksvest i tilleg, hengende å flagre tenker jeg at alle legger merke til meg.
Jeg er her nærmest alene. En og annen turist passerer i fullfart. Det er fint å kjøre Valdresflya på sommerstid, særlig nå når det er så varmt og fint som nå. Da er det deilig å bli avkjølt med litt snø som falt ifjor.
Ikke så radt lite snø heller for den ligger meter høy enda.
Og så er vi snart kommet over hele "Flya" men først et blikk bort på Per Gynt sitt rike. Det var her Ibsen sin Per tok det berømte bukkespranget. "Bukk fra oven, bukk fra vannet, møttes nu i samme stunden." Her ser du Besseggen. I hele sin lengde. Den er ikke så vanskelig å gå som enkelte sier. Det er bare et punkt midt på som kanskje kan ta motet fra noen. Jeg har gått den og syntes at det var en stor opplevelse. Så hvorfor ikke bestemme seg for en tur dit i sommer?