søndag 27. september 2009

En reise til Yellowstone nasjonalpark

Fikk du med deg serien om Yellowstone nasjonalpark på TV? Den gikk over 3 søndager på NRK 1. På min MC tur tvers over USA kjørte vi innom Yellowstone, så da dokumentaren ble vist på TV satt jeg som klistret. Det ble et gledelig gjensyn med et fantastisk sted. Yellowstone er verdens første og eldste nasjonalpark og allerede på 1800 tallet fikk en øynene opp for hvilket naturparadis dette er. Den 1. mars 1872 ble Yellowstone nasjonalpark opprettet. Nasjonalparken er kjempestor, hele 8983 kvadrat km og breier seg ut over 3 stater (Idaho, Montana og Wyoming). Parken ligger på et høyt platå som ligger på ca. 2800 m.o.h., og er nesten omringet av fjellkjeder fra Rocky Mountains. Noen av fjellene er 3000 til 4500 m.o.h. Fantastik å se på!!Vinterstid er det omtrent ikke mulig å komme inn hit, kun en vei er åpen, men om sommeren er alle inngangene til parken åpne. Her står vi og venter på klarsignal for å få lov til å kjøre inn. Den store hvite husvognen er "vår". Det er følgebilen som vi hadde med oss på hele USA turen.Parken er kjent for sine geysirer og den mest kjente er Old Faithful. Den kaster mengder av vann høyt til værs hvert 72 minutt. Turiser valfarter inn hit for å få med seg dette. Litt komersielt akkurat her kanskje men det er mye annet spennende å se. Dyrelivet er rikt med blant annet grizzlybjørn, brunbjørn, antiloper, ulver, bison, hjort, fugler...... og sikkert mye mye mer. Om vi ikke møtte ulv og bjørn så fikk vi i hvertfall et møte med bison. De stod tett ved veikanten og vi var litt smånervøse da vi kjørte igjennom flokken. Akkurat her ser det ikke så farlig ut kanskje, men jeg skal love deg at pulsen steg flere slag da vi fikk de store dyrene så tett innpå oss som dette. Hvordan jeg klarte å ta et bilde da vi passerte skjønner jeg nesten ikke .
I 1988 ble parken herjet av flere store skogbranner. Ennå er det tydelige spor etter den dramatikken som da utspant seg.
Om du tar turen til USA er Yellowstone nasjonalpark et område jeg anbefaler deg å besøke.
Her har jeg funnet et knippe bilder som kan friste deg enda mer til å ta turen.

torsdag 24. september 2009

Jeg ber deg

- bruk refleks - eller i det minste en lys jakke langs mørke veier -
ellers ser jeg deg ikke når jeg kommer kjørende.


fredag 18. september 2009

På en benk ved Sognefjorden

... satt to turiseter og drømte seg helt bort.

lørdag 12. september 2009

På en solvarm benk i Stavern

Er du i Stavern må du se om du finner denne steinbenken. På en solrik dag er det fint å sitte her og studere båtlivet inne i havnen og når du er lei av det kan du la blikket fare litt lenger ut og heller kikke over til Citadelløya.
RuneE har mange fine poster om andre benker.

tirsdag 8. september 2009

Regnboge-bru over Likholefossen

Likholefossen er ein foss i Gaular i Sogn og Fjordane. Den ligg på garden Hov i Eldalsdalen. Opphavet til navnet kom av at nokre av dei øverste gardane klarte ikke å frakte sine døde til kyrkje på ein dag og likkista vart då lagt under ein steinheller ved fossen.I dag er dette ein mykje trivelegare stad å besøkja. Likholefossen er ein flott og mektig foss.som no er vorten ein turistattraksjon og er komen med i Statens vegvesen sine prosjekt med Nasjonale riksveger. Den ligg ved Riksveg 13. Det er ei moderne og spenstig bru på 24 meter over fossen. Ein kan stå midt utpå kanten og kikke ned i den brusande elva....om du våge deg utpå då .....og gjer du det ...........så er det som å stå midt i regnbogen, i eit flimmer av lys og reflekser og ha ei merkeleg kjensle av å ha ein eigen samtale med fossekallen.
Når du vel og vakkert er komen over på den andre sida kan du gå videre på "Fossestien"

fredag 4. september 2009

En benk og to


Å sitte alene på en benk er beroligende. Når benken er plassert på et vakkert område er det enda bedre. Sitte der og nyte lyder som hører naturen til
og se på fargene som nå går over i høstpallett.
Der jeg var i kveld var det benker til flere enn meg, så om du liker å ha selskap og ikke vil gå alene på tur er det bare å invitere med en hel gjeng.
Om du heller vil sitte sammen med en spesiell men ikke våger å sitte så tett er det en løsning på det også.
Plukk hver sin blomst og spill "skal, skal ikke, skal...." så se dere hva det blir til.
God helg.
klem

onsdag 2. september 2009

Den gang da...

... ukeblader var ukens høydepunkt...
... "Ønskekonserten" på radio var søndagens høydepunkt...
... en telefonoppringing fra et kjært familiemedlem var en begivenhet ...
... nyheter i klesskapet var en skjeldenhet...
... blonder bare var til fest ...
... ordet barbermaskin ikke var oppfunnet.
Hva vet jeg...
Er visst i et nostalgisk modus i høst.