fredag 3. april 2009

E er for Evighet

Vi er i femte runde av Petunia sin versjon av ABC i ord og bilder og bokstaven er E.
Jeg syntes det var en vanskelig bokstav og jeg letet i en evighet i alle mapper på datamaskinen etter bilder. Evighet? Der har jeg det- min E - det blir Evighet. Men hva betyr nå så ordet? Wikipedia beskriver det slik: Evighet er et begrep om tid som aldri ender. Evighet brukes ofte i religiøse og filosofisk sammenhenger om et tidsrom uten begynnelse og slutt. For de fleste er den korrekte betydningen umulig å forstå. Siden tid er relativt, er det også likegyldig.
I det daglige brukes ordet for å beskrive hendelser som tar uventet lang tid ofte i negativ betydning.
Jeg fant bilder fra i fjor da jeg var på MC tur til Ervika. De passer fint til min E.
Kikk på bildene og så står du fritt til selv å tolke Evighet på din måte.

21 kommentarer:

RuneE sa...

Det var en meget tankefull og filosofisk inspirerende E. Hva en evighet er? Jeg vet ikke - jeg tviler knapt på at selv de som tror de vet det gjør det.

Kanskje derfor best å gjøre så mye av det vi har mens vi har det?

PS Tusen takk for en veldig hyggelig kommentar - og God Påske!!! :-)

Spindellett sa...

Tenker sjelden over at man bruker ordet i negativ betydning, men man gjør kanskje det? Hendelser som tar lang tid kan jo være fine også, og da er det jo fint at det varer i en evighet også. F.eks vennskap som varer evig. Gravstøttene dine ser ut til å ha stått en evighet, og blir de tatt vare på, kan de stå enda en evighet. Kultur bør vare evig. Jeg likte Evigheten fra Ervika.

Petunia sa...

Dette var sterkt Gawo!
Virkelig flott innlegg og med de bildene det - blir det bare så enormt:)
Takk!!!

TorAa sa...

Her har du virkelig tatt grep relatert til ukens ABC utfordring.
Det å billedliggjøre Eternal, er vanskelig, men du har gjort det for Evig.

Knallfint

Tofo sa...

Kjempeflott!

Anemone sa...

Nydleig tolkning, eller smart påkommet. Jeg sitter i alle fall her og undrer over hva evighet er for noe, og med dine bilder, ja da settes både fatasien og hodet i sving. Men denne gangen er ikke det nok på en måte..., for her er ting man ikka overhode kan begripe, underlig.

Blir nok hjemmepåske for oss i år GvWo, sønnen forstår ikke hensikten med hyttetur på fjellet og kan overhode ikke tenke seg fjelltur med foreldre og besteforelre (?) Hos han er det kamerater og den første store kjærligheten som gjelder. På en måte trivleig det da, men tør ikke helt sippe det helt løs og reise vi voksne. Så derfro blir nok bare dagsturer på oss denne påska, men slik er nå livet. Det regner også da som sagt, hadde nå liksom bare det stoppet også...

Uansett hvor DU drar, ha det superkjekt. Regner med du etterhvert forflytter deg til en hytte sammen men kjekkasen. Hils, kos dere, nyt livet og skap gode minner min venn.

Varm klem herfra.

Juni sa...

Så fint bidrag til E'en!

Noe å fundere litt på og nydelige bilder!
God påske:)

Tor sa...

Ja sammenliknet med med evigheten er livet ganske kort! Så vi får gjøre det vi kan for å gjøre det til et godt liv!

Takk for et godt innlegg!

Berit T sa...

Et nydelig E innlegg.
Gamle kirkegårder er flott skue, det er fred, det er høytid, det er ettertanke... evig tid....

Jeg liker å gå å se slike gamle gravsteder, så mye mer de gjorde stedet til før.

Iallefal vil jeg ønske deg en flott påske hvor du enn skal tilbringe den. Håper selvfølgelig på fint vær!
Vi er på hytta, og der kommer tåka sigende av og til, og så forsvinner den like fort som den kom. Så akuratt nå er det blikk stille og helt fantastisk.
Skal ut og være med å skjære ved og rydde litt, klargjøring til alle våre kommer til onsdagen.

Charlotte sa...

Kjempe flotte bilder. bra bidrag. ha en super helg :)

Anonym sa...

Et dristig valg å skulle vise oss evigheten, men du har klart det på en utmerket måte. Jeg føler virkelig evigheten i disse bildene!

Anita fra hjerterommet sa...

Flott med bidrag som gjør at man må filosofere litt..

Mia sa...

Vedig flotte bilder ja!

Dagny sa...

Å! Kjente meg plutseleg igjen i bileta dine her. Hadde eit innlegg frå Ervika i november i fjor, var der på utflukt... kjempefin plass, dramatisk når bølgene er store!
Fint evigheits-innlegg :-) Til ettertanke...

Marie sa...

Flott innlegg til ettertanke...
Vakre bilde!

Eg synest ikkje det treng å vere nokon motsetning i å tru på noko evig og å gjere mest mogleg utav livet her og no. Eg er ein av dei som trur det er noko meir, men eg elskar å leve og nyte her og no!

Ønskjer deg fine påskedagar :)

Line sa...

Ei flott tolkning til ettertanke...

Ida sa...

Flotte bilder og illustrasjoner rundt ett stort spørsmål og emne.....
Klem fra meg i denne stund, på en søndagskveld. :)

Anne-Berit sa...

Et flott innlegg igjen fra deg.Du er en reser med ABC-innlegg.Evigheten kommer etterpå,var det en som sa.Får håpe det er noe etterpå da!

Anonym sa...

GAWO,dette var noe av det fineste du har laget! Jeg fikk tårer i øynene. Topp!!

Evighetsgubben

Viola sa...

Flotte bilder, de er uttrykksfulle, fulle av følelser. Selv om det bare er kors som står der. Det er en kirke, og utsikten så full av liv. Kors, tenker vi på død og livet etter døden, alt avhengig hva vi tror på..eller ikke tror på. Men dette bildet hadde dyphet. Man tenker på dem man savner, som er gått bort. Har de virkelig det? Kanskje er det et evig liv? Mulighetene står åpne, for hver og en. Evighet- ja, det kan være vanskelig å forstå.. Ha en fin påske! :)

Anonym sa...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社,徵信,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務