tirsdag 25. august 2009

Spa for sjelen

Tenk deg at du er med meg på en reise tilbake i tid. Tilbake til året 1894. Vi er i Telemark, like ved enden av Telemarkskanalen . Vi er rike, eventyrlystne og vi har akkurat ankommet Dalen hotell. Det er dette vakre eventyrhotellet med spir, drager,balkonger og gesimser som møter blikket ditt når du står der litt fortumlet etter en lang tidsreise. Du river deg løs fra det fasinerende synet og tripper inn i selve resepsjonen. Der får du utlevert din romnøkkel og oppdager litt forskrekket at både kongelige og lokale gjester skriver seg inn i gjesteboken sammen med deg.Etter å ha skiftet til et mer elegant antrekk ankommer du nysgjerrig spisesalen og er klar for å innta et hyggelig og smaksrikt måltid. Kanskje i selskap med keiser Wilhelm av Tyskland eller kong Leopold av Belgia. Det er aldri godt å si hvem en treffer på når en er ute og farter. Etter maten er det bare å gå inn i salongen og slenge beina på bordet .... nei kjære vene .. sånne manerer la vi igjen i år 2009.... her promenerer vi inn i herresalongen eller damesalongen (alt etter som) og så ber du om å bli servert en velkrydret Cognac som passer din kresne gane. Det mangler både TV og radio på rommet ditt så du kan like gjerne sitte en god stund. Nyt heller atmosfæren og føl på roen som omgir deg for dette er spa for sjelen.

Om litt tar jeg deg med tilbake til året 2009 og da kan du være glad om du kommer deg trygt tilbake til din egen stue. Det gjorde nemlig ikke den engelske damen etter sitt besøk på Dalen hotell på slutten av 1890. Hun går fortsatt igjen på rom nr 17 og jeg er sikker på at jeg fikk et glimt av henne da jeg var der nå i sommer. Eller gjorde jeg ikke det??

8 kommentarer:

Anne sa...

For en plass!! og du skjønner hva den minner meg litt om. Litt i det historiske nostalgiske hjørnet du min venn. Gutta mine vet du skal helst på de der nymoderne hotellene de :-((

Anonym sa...

Fantastisk flott oppsett du har laget GAWO! Jeg får lyst til å reise til Dalen allerede idag.
Samler på Historiske hoteller skjønner du.
Hilsen fra Leopold II

RuneE sa...

Dette var artig - en fin tur etter gammel oppskrift. Cognacen virket god og jeg er helt sikker på at TV'en ikke ble savnet.

PS Går det bra med frosken? ;-)

Tofo sa...

Å for et herlig sted!
Trenger ikke tv der, kanskje jeg ville tatt med meg en god gammel kjærlighetsroman fra 1800 tallet;-)

Turid sa...

For en opplevelse-hva skal en vel med TV på et slikt sted , med DEN cognacen....

Wenche sa...

Fantastisk plass og du er virkeleg flink til å skildre det. Er heilt einig i at du såg den engelske dama. Du har jo bildebevis jo:-)

Har sjekka bloggen din og fann bildet ditt. Er jo litt rart at vi har klart å finne fram til same benk. Men så var jo både benken og utsikta veldig flott:-)

Anne-Berit sa...

De kunne det i gamle dager også.Utrolig flott sted,som du presenterer på en flott måte her.
Ha en god dag:-)

Sylvia sa...

Hei GAWO
Nå var det jammen lenge siden!!!
Du har da fartet mye rundt i sommer, jøss for ei dame med fart i!!
Dalen ligger bare noen timers kjøring herfra......Har kun vært utenfor hotellet, da ingen drev det, så da var set stengt!

Ellers har også jeg vært i USA i sommer, bare på den andre siden (New York) Men jeg var på Vestkysten for mange år siden. Jeg går helst til fots...i timesvis!
Håper å se deg snart igjen, i bloggen.