søndag 7. mars 2010

Bortover blir fort til oppover

Søndag er turdag. Enkelt og greit! Men hvor skal turen gå i dag da? Mildvær og skodde. Huuummmm ...kanskje langs veien i Langeskogen. Ja det passer fint. Sikkert lett å gå der selv om det er kram snø. Hestene ved Langegården er ute og jeg ser at de koser seg like mye som meg. De 3 (4) Bukkene Bruse møter meg i veien ved gården. Jeg slår av en prat og eldstemann i flokken ønsker meg God Tur videre. Om litt dreier jeg av den vante veien og går inn på den nye "Fjellveien" som er laget ved foten av Løvstakken. Veien har fått navnet Løvstien. Den slynger seg oppover passe bratt og har også fått lysmaster langs kanten. Her er skikkelig fint å gå men veldig lite folk. Tror ikke Bergenserne har fått med seg at det er opparbeidet en ny fin turvei. Se her da. Jeg oppdager "et spror" i snøen. Jeg lovet Anne i går å se etter spor. Så dette tar jeg som et tegn på at turen videre bør gå oppover.... selv om jeg aldeles ikke hadde tenkt det ved start. Altså: Løvstakken - her kommer jeg. Det er en stund siden sist jeg var her så kondis og pust er litt laber. Men oppover bærer det - bratt oppover. Veldig bratt. Skodden siger på, men sporene etter ivrige trimmere er lette å se. Jeg treffer en kar som forteller at det har vært tråkket spor til toppen i hele vinter, selv om det har vært masse løs snø. Jeg når toppen etter ca. 1 1/2 time og da er sikten nesten lik null. Men jeg jubler: tjuhu toppen! Så venter jeg litt for å se om jeg får øye på noen, men ser ingen. Hører ingen heller. Jeg velger å gå ned igjen før jeg mister retningen helt i skodden.

På returen treffer jeg 4 -5 stykker. Alle hilser og smiler og jeg ønsker god topptur.

Kaffepausen tar jeg og min gode venn "Mr. Termos" nede i skogkanten. Litt utsikt er viktig og her kan vi sitte og kikke utover, lytte på småfuglene og merke at snøen smelter.
Våren er i anmarsj. Nå er jeg ikke i tvil lenger.

7 kommentarer:

Anne sa...

Utrolig morsomt å bli med deg å tur, tipper du ikke er av den stønennde, surmulende typen :-) Skitten å at du skal bo så langt unna da!!

Petunia sa...

Geiter er bare så herlige:)
Herlig termos du har!!!
Det pleier noen ganger å være to hjort i hagen. Denne her og en mindre "rævedilter". Men den minste har jeg ikke sett siden januar. Den har kanskje ikke klart vinteren.

Viola sa...

Det var en flott tur du tok oss med på! Også gjeiter da, de er så herlige! Jeg er nemlig sååå glad i gjeiter!! :)

RuneE sa...

En tur til toppen av Løvstakken med det vær og føre som har vært i det siste er direkte imponerende!!

Og ikke minst ta så bra bilder samtidig.

Anonym sa...

Takk for en fin tur, ja! Morsomt å se vinteren presentert slik - uten ski og aking!
Geiter er skikkelit artige kreaturer - har lyst på et par skøyere på gården etter hvert!

Hilsen fra Cathrine

Som mine dager er sa...

Så fin tur selv om tåka la en liten demper. Turopplevelser er så viktig å unne seg - det gjør godt langt inn i sjelen.

Så du skal til å male du. Så gøy da. Og jeg ble litt usikker da du spurte hva jeg ville foreslå, for dette er så individuelt. Hva om du leser deg fram inne på sidene til spesialisten Jotun? Jeg gikk inn dit og sannelig er det mye tips å få. Om tak skriver de følgende:

Ofte velger man hvitt når taket skal males, men enkelte ganger ønsker man at taket skal ha en forsiktig fargedreining mot det varme, andre ganger mot det kalde. Sens Tak tilbyr et lite spekter av lyse farger som gir deg valgfriheten. Det er kombinasjonen av vegg- og takfargen som gir deg det resultatet du ønsker. I tillegg til hvit kan du nå velge blant fargene 1001 Egghvit, 8282 Hvit Pepper, 1622 Refleksjon, 1024 Tidløs, 9904 Skumring, 471 Lys Antikk.

Se fargene hos din lokale fargehandler eller byggvarehus.


Gå inn på www.jotun.no

Jeg ville valgt en varm hvitfarge i taket og la denne gå over i listverket. Hvis du ønsker å bryte på veggene blir jo det et valg du må ta på hva du liker. Latte har vært i mange år nå, og er muligens på tur ut. Hvit narcisse er en varm farge som ligner på Latte. Sjekk ut den også.

Håper du kan finne mye inspirasjon inne på disse nettsidene.

www.jotun.no
www.ifi.no

Lykke til kjære du.

Klem Marit

Marie sa...

Så fin tur du har vore på :)
Det er bratt i Bergen, men veldig fint :)

God påske :)