søndag 14. august 2011

Aulestad

Jeg rusler opp bjørkeallèen til Aulestad og venter nærmest at han skal stå på verandaen, vinke til meg og være oppriktig glad for og seg meg. Hadde trodd at han satt her i gyngestolen og skrev på et av sine mange brev, men her var det tomt. Da finner jeg han sikkert i utestuen, i ivrig samtale med en av sine venner. Men like tomt her. Merkelig. For her er det alltid liv og røre. Jeg får ta en runde på det velstelte tunet da og kikke nærmere etter. Jeg føler hans nærvær så sterkt at jeg kikker meg ivrig rundt. Men i vognsjulet står vognen hans så da skjønner jeg at han er ikke hjemme. Han er på en av sine utenlandsreiser. Italia kanskje? Det er på sine utenlandsopphold han finner skaperkraften best. Ordene kommer til han der. Gode ord, med en god mening.
Jeg kan ikke være mer enig i dette sitatet. Siden vertskapet ikke er å se benytter jeg sjangsen til å beundre hagen før jeg reiser videre. Jeg kommer sikkert igjen en annen gang på besøk.

12 kommentarer:

♥ Gamleheksa ♥ sa...

Du farter tydeligvis på mine kanter av landet, mens jeg gjør strandhogg i vest :)

RuneE sa...

Det var synd at ikke BB var hjemme når han får storfint besøk, men så fikk du jo ha storgården for deg selv en stund. Fint utnyttet og det er fristende for andre også å besøke det stedet!

PS FINSK flagg?

9na sa...

"Hopp, Karoline, hopp...!". Jammen var ikke den verandaen såå høy da...

ArneA sa...

Det var jo her Caroline sto på verandaen og møtte sin husbond. "Hopp Caroline, Hopp" ropte han nede i veien. Han hadde nok en gang vært utro med damer i Christiania.
ps Søren, først nå så jeg at Nina hadde vært før meg. Neste gang leset jeg de andre kommentarene først
:)
og FaceBook?

Anne sa...

Ojjj oj du finner de mest småromantiske plasser du vennne, og jeg sitter her ved skjermen å bare glor... Steder med sjarme :-) Men tviler du på at Bjørnstjerne er helt din typs, alt for mye hårvekst i ansiktet, dessuten er han IKKE trønder må vite, he he

Ferietid og gode dager her, litt hit og litt dit og en kan jaggu ikke klage selv om en sitter her uten den helt solbrune kroppen. Været har jo vært sånn bob bob, men liten tur har vi vært på og nå snart blir det sørover.

Mindre blogging blir det jo på denne årstiden, en merker jo det. Tiden prioriteres annerledes, og lysten til å sitte ved et tastatur avtar, så mye annet du vet.

Gleder meg til høsten å jeg vettu, ennå så tullete det kanskje høres, liksom litt årstiden min det.

Varm varm klem til deg kjære, håper du har det fint du å.

Randi's Tanker sa...

Vet du hva den godeste BB skrev en gang? "I mitt fravær har min hustru forvandlet huset her til et paradis"...

Mange år siden jeg var på Aulestad og jeg ser at hagen er blitt mye flottere enn da jeg var der.

Takk for at du tok meg med tilbake.

GAWO sa...

At det var Bjørnstjerne som sa en gang "hopp Karoline hopp" er ikke så helt sikkert. Du kan lese forklaringen her:

http://www.nb.no/bjornson/samfunnet/sannheten-om-hopp-karoline!

Som mine dager er sa...

Flotte Aulestad. Har aldri vært der selv, men sett stedet gjennom TV kamera ;-)

Det må være herlig å reise rundt og oppleve sitt eget land på denne måten. Ser unektelig veldig fristende ut.

Klem Marit

9na sa...

Gawo, jeg synes den anekdotiske historien om hopp osv er litt søt jeg da, men kanskje ikke for Bjørnstjerne selv, og slett ikke for Karoline. Men litt morsom er den jo.

Marie sa...

Takk for omvisning på Aulestad :)
Flott hus og hage, og for ein utsikt!

Takk for besøket på bloggen min :)
Ha ein fin dag :)

Irene sa...

Ingen hjemme når det kom storfint besøk fra vest? Ja, ja ... du fikk i alle fall deg omkring! Og jeg er heldig som fikk følge med :)

Vi setter oss på syklene i helga ... men hvilken retning vi skal velge kommer an på hvor det er best vær. Kanskje jeg finner en perle å vise frem jeg også, hvem vet?

Mange (jeg også på enkelte blogger) sliter med å få lagt igjen meldinger med sin google ID. Jeg har funnet ut at ved å logge meg inn og å ikke krysse av for å forbli pålogget, så får jeg det til.

God tirsdag!

Ireneklem

Randi K Design sa...

Aulestad...ja der har jeg vaert en gang i min barndom. Vi laa i telt rett nede ved veien i et fryktelig regnvaer...