onsdag 27. juni 2007

Trollstigen

- 8 berømte hårnålssvinger - og jeg skal kjøre alle nedover i ferien! (De 2 første bildene har jeg lånt fra internett) Det ser litt skremmende ut, må innrømme det, men etter å ha kjørt svingene 2 ganger oppover tidligere er det på tide å prøve ned. Trollstigen er et imponerende stykke veianlegg som ble åpnet 31.juli 1936 av daværende kong Haakon den VII. Svingene viser tydelig at her har dyktige menn vært i arbeid og hver sving har sitt eget navn, gjerne oppigjennkalt etter arbeidsformannen på det laget som laget svingen. Svingene og veien er murt opp av naturstein, rett på steile fjellsiden eller hogget inn i fjellet. (..men her står jeg selv midt i veien og fotograferer :-) ) Veien er smal og bratt men heldigvis så har den møteplasser så jeg kan ta en "pust i bakken", slippe noen forbi, nyte synet av utsikten og finne fram fotoapparatet. Trollstigen er fascinerende å kjøre, jeg merker at hjertet banker og all høydeskrekk må bare ignoreres. ... så derfor trener jeg svingteknikk nå like før feriestart. Ønsk meg lykke til... med hver sving.

8 kommentarer:

Felisi sa...

Hei!
Takk for hyggelig kommentar i bloggen min :o)

Her hadde jeg faktisk ikke vært før, så nå måtte jeg innom og titte. Morsomt med nye, ukjente blogger.
Så utrolig mange flotte naturbilder du har! Jeg kommer nok tilbake.

Petunia sa...

Jeg ønsker deg god ferie og lykke til! Det der klarer du som bare det...Du har jo kjørt sykkel noen år og er ikke akkurat nybegynner. Vet ikke om vi treffes før ferien, vi reiser snart vi også, men send meg en melding når du er vel nede:-)...
Kunne godt tenk meg å ha sykkellappen, jeg!

RedRobin sa...

Oh yes, LYKKE TIL! Gleder meg til å se bildene. :o)

GAWO sa...

Og velkommen tilbake skal du være Felisia. Alltid hyggelig når nye kikker innom, og ekstra stas når de legger igjen en kommentar. Er glad for at du likte det du fant.

Petunia, jeg ønsker deg en fin og innholdsrik sommer. Jeg skal sende en melding

Takk for hilsen Redrobin. Jeg skal ta masse bilder.

Lillefix sa...

Lykke til med alle svingene. Jeg synes det er nok me bakkene opp fra Øvre Granvin mot Voss, jeg da. Med bil med fire hjul... Skal opp dem i kveld eller i morgen, og ut til havet. DET blir bra, det. Ønsker deg en flott tur med fint vær og litt is i magen (både mentalt og bokstavelig) ned Trollstigen.

GAWO sa...

Ja svingene fra Granvin til Voss er aldeles ikke bare bare. Ganske tøffe de også. Ønsker deg en fin tur ut mot havet Lillefix, og ha en riktig fin sommer.
... litt is var en god ide :-)

Beate Larssen sa...

Ønska dæ lykke til ja. Skal også kjøre Trollstigen, men i bil og sannsynligvis i passasjersete. Der trives æ best med fotoapparat og kart :)

ebba sa...

Ja klart jeg ønsker deg lykke til i alle svingene på hele reisa.Tøff sykkel du har.Så må du ta masse masse bilder på turen.Kjør forsiktig.Ebba.