fredag 13. februar 2009

Fra den andre siden

De av dere som har fulgt med på RuneE sin fine blogg har nok sett mange bilder av Askøybroen og samtidig fått et glimt av byfjellene. Men la meg nå ta dere med opp på et av fjellene slik at jeg kan vise dere utsikten fra den andre siden. Her står vi i Blåmansveien like før vi kommer opp til Rundemanen (568) og skuer i retning Askøy og Øygarden. De som er kjent i Bergen finner øyene lett på bildet. Men la oss gå høyere opp og zoome litt inn. Da kommer øyene nærmere i linsen. Og skrur vi litt til får vi med selve broen. Den blir ikke så skarp og fin som en viss herremann får til på sine bilder, men så er vår avstand betraktelig lenger da. Ser dere at han står der og fotograferer?Når vi først er her oppe skal vi ta en pause og riktig nyte hvor fint her er. Sleng deg nedpå. Ut mot havet er nydelig men det er sannelig ikke værst i denne retningen heller. Det nærmeste og minste vannet er Store Lungårdsvann og det største vannet er Nordåsvannet og midt uti der ligger Marmorøyene. Vi kikker altså i retning Fana. Som dere ser så holder solen på å gå ned og da er det vel best at vi gjør det samme. Takk for følget. Og husk at dere må ta en ny tur i løpet av helgen.

11 kommentarer:

Berit sa...

Jøss så flott det var, nydelig utsikt, og en ser laaaaangt!
I disse dager så har det vært en fornøyelse å vandre rundt, og solen har virkelig varmet.

Ha en flott helg.
Klem til deg

RuneE sa...

Du har virkelig tatt deg ut denne gangen! Tusen takk for både henvisning og tur i kjent terreng! Veldig koselig og enda bedre bilder.

Her fikk jeg se skikkelig hjem.

Marie sa...

Takk for turen!
Nydeleg utsyn!
Herleg å gå tur i det fine veret me har no om dagane.

Ha ei fin helg :)

Ida sa...

Takker deg for en FLOTT tur!
Koste meg hele vegen. :)
Veldig flotte bilder.

Lisemoren sa...

så fine bilder. Jeg er lommekjent på byfjellene og var der kjempemye i barndom. og ungdom. Så kjekt det var å se bildene dine, jeg syns de var riktig fine jeg : )

ArneA sa...

En pil som viser hvor gubben står vill hjulpet enda bedre.
Jeg ser ikke så godt for tiden

VALKYRIEN sa...

Utrolig fine bilder, med utsikt jeg bare opplever de gangene jeg er på Vestlandet! Rart med det, når noen legger igjen en melding på bloggen, eller legger seg til som "følger" - da titter jeg litt ekstra etter. Og her på bloggen likte jeg meg! Så jeg legger meg til som følger hos deg jeg! Ha en flott helg - hvorenn du er!

GundaM sa...

rligheten, og det bildet med menneskene på var bare helt rått! setter det hee i perspektiv lissom...

ha en fin dag der ute;)

ArneA sa...

Before I can invite on Blogger meeting at the >Royal Castle you have to find out if Q. Sonia is a blogger. I know she is a painter, but my relation to the royal family was limited to Mette Marit´s late stepfather Rolf.
He was a great transplant.

Siw Aina sa...

Nye vakre bilder fra deg. Naturen rundt dere er majestetisk. Her ute i havet hvor jeg bor er det ikke noe som ligner på et fjell engang ;)

Skygge sa...

i can see my houuuuse !