tirsdag 8. september 2009

Regnboge-bru over Likholefossen

Likholefossen er ein foss i Gaular i Sogn og Fjordane. Den ligg på garden Hov i Eldalsdalen. Opphavet til navnet kom av at nokre av dei øverste gardane klarte ikke å frakte sine døde til kyrkje på ein dag og likkista vart då lagt under ein steinheller ved fossen.I dag er dette ein mykje trivelegare stad å besøkja. Likholefossen er ein flott og mektig foss.som no er vorten ein turistattraksjon og er komen med i Statens vegvesen sine prosjekt med Nasjonale riksveger. Den ligg ved Riksveg 13. Det er ei moderne og spenstig bru på 24 meter over fossen. Ein kan stå midt utpå kanten og kikke ned i den brusande elva....om du våge deg utpå då .....og gjer du det ...........så er det som å stå midt i regnbogen, i eit flimmer av lys og reflekser og ha ei merkeleg kjensle av å ha ein eigen samtale med fossekallen.
Når du vel og vakkert er komen over på den andre sida kan du gå videre på "Fossestien"

7 kommentarer:

Randi's Tanker sa...

Kunne gjerne tatt en prat med fossekallen, men vet ikke om jeg hadde våget meg over broen...

Flotte bilder!

Melodie sa...

So beautiful..sigh...

RuneE sa...

Det navnet så vel fortjent ut! Meget spesiell bro, men tydeligvis et sted for å få gode bilder :-)

Turid sa...

Spektakulært-så flotte bilder

Wenche sa...

Så flotte bilder!! Eg har vore der og har tatt maange bilder:-) Dersom du har tid så anbefalar eg deg å gå Fossestien, den er fantastisk flott! Eit lite tips er å starte på toppen og gå nedover :-)

Anne sa...

Noe så vakker en natur.
En strekker seg litt i ryggen og er stolt over å være nordmann ja :-))

Viola sa...

Så flotte bilder du har! :) Og her var det skikkelig flott, et ukjent sted og foss for meg.. Og for en historie den har! :O :)