søndag 29. november 2009

Lys i mørketiden

For ca. 10 år siden var det noen glupinger som kom på ideen med å ha adventslys på Fløyen. Og da snakker vi ikke kakelys. Neida. Store skulle de være. Slik at hele Bergen og omegn med kunne se lysene. Hver søndag i advent ble et lys tent og året etter var dette blitt en tradisjon :-) Det startet i det små men nå er det mange som tar turen opp til Fløyen for å få med seg den hyggelige begivenheten i adventstiden. Enten går vi opp eller så tar vi Fløybanen. Jeg tok søndagstrimmen dit i dag og fikk se lyset som nå skinner "over hele Bergen". Hver søndag framover tennes et nytt lys og der skal de stå og skinne til glede for alle. Jeg er sikker på at du kommer til å kikke opp mot Fløyen i kveld for å se om du ser lyset :-)
God adventstid ønskes.

10 kommentarer:

ArneA sa...

Og hvordan ser det ut fra byen?

Anne sa...

Å hæle dussan, er det mulig?? men jeg sitter nok igjen litt med samme spørsmål som min venn Arne (og som førøverig synes jeg er en kløne med ord, he he, men sover om natta av den grunn ja, Arne kjenner vi jo...)

Ta med kamera på juleshoppingen og vis oss da vel..., du, eller RuneE eller Petunia...

Adventsklem.

Anne-Berit sa...

Det der var jo en kjempegod ide,og så flott det må være når det er mørkt.Nydelig utsikt dere har der oppe fra.Nydelige bilder:)

Berit T sa...

Dette har jeg aldri hørt om. Helt sikkert flott om kvelden.
Jeg var i Bergen i fjor uti desember, men la ikke merke til dette....

Fin trimtur opp dit, og utsikten over byen var topp.

Ha en fin ny uke.
Klem.

Dagrun sa...

Det ser bedre ut fra byen enn fra toppen og ikke tvil om at utsikten slår lysene. Flott Bergen!

Viola sa...

De adventslysene der har jeg aldri hørt om før! Så kreativ oppfinnelse. Flotte bilder av Bergen, vakkert eiketre (du er godt kamuflert om du står der!) og en skjønn katt! Måtte scrolle nedover her, da det er en god stund siden sist jg var her :)

RuneE sa...

Takk i like måde - vi var ved nedre stasjon, men så køen. Det var bra du foreviget det for oss andre.

Ida sa...

Stilig! :)
Fantastiske bilder.
Du er GOD!

Anonym sa...

Er det mulig å melde seg på til tenningen neste søndag? Flotte bilder. Du burde få honorar fra Bergen Reiselivsråd!!

Fløynissen

Rune (Bildebloggen) sa...

Hehe, det er vel de største adventslysene jeg noen gang har sett. Antar at det der lyser godt og ses på lang avstand når mørket faller på. :o)