søndag 13. januar 2013

Fotoglede i januar

 Godt nytt år kjære bloggvenner.
 Nyttårfortsetter har jeg vanligvis ikke, men kanskje jeg skal bli litt flinkere til å blogge i år. Foto- og blogglysten har  ikke vært på topp, men det er ikke rart siden vi har hatt så uendlig mye dårlig vær og lite fotolys. Men nå har "solen snudd", dagene er lengre og været har slått til. Det er bare herlighet og glede, og lysten på fototurer er stigende.
 I helgen tok jeg småturer i nærområdet. Jeg var ikke alene om å komme ut og få dagslys. Masse folk over alt.
Jeg finner også fram til litt mer ensomme steder, der jeg kan være helt i fred med mitt fotoapparat. Når jeg står der og fikler med innstillinger og plundrer med apparatet kommer jeg helt i "fri flyt" Så da er det like greit å være bare meg :-)
Rar vinter vi har. Nesten helt uten snø. Akkurat nå har naturen fått melisdryss og er stivfrosset, og det er det hele. I hvertfall her på mine kanter.  For min del kan snøen bare holde seg på fjellet. Jeg liker det sånn som dette.
Vann blir tilfrosset og den bleke vintersolen lyser litt ekstra i speilblank is. Det ser riktig så fristende ut og jeg får lyst til å finne fram skøytene mine og prøve gamle kunster. 
 Men jeg holder meg langs strandkanten og nyter heller den synkende solen.
For hver dag som går nå tar det lenger lenger tid før solen sier god natt og om ikke lange kan jeg bruke ettermidagene og kvelden til fototurer og ikke bare en altfor kort helg. 
Nyt uken folkens, det er fortsatt meldt fint vær.

6 kommentarer:

Miamor sa...

Takk for koslige kommentarer på bloggen min..har fulgt med deg leeenge....du har så mye vakkert he rinne hos deg også!! Det er så mye vakkert å feste til kameralinsa for tida..prøve rå få dagslys på netthinna hver dag..det e rgull verdt! God uke med øyne til å se det vakre..

Anonym sa...

Fine bilder du viser. Ja bloggelysten kommer og går, jeg er så glad for at jeg ikke ga meg den gangen jeg mista helt lyst og ork til det. Jeg hadde en lang periode hvor det bare var ... blæh for å være helt ærlig. MEN, så fant jeg noen som ga meg masse lyst og inspirasjon og nå er jeg tilbake der jeg en gang var og det liker jeg!!!

Det skal uansett bli deilig når mer lys kommer og det blir lettere å fotografere på ettermiddagene også, både ute og inne :)

Håper for deg at det blir tidlig vår da så du kommer deg ut på dine hjul :)

God søndagskveld :)

Jill Kristin Ø.Remme sa...

Godt nyttår til deg Gawo:) Ja du har sannelig rett i at været har vært mye å skryte av, men nå om dagen som kjenner en at det fine været gjør at kreativiteten kommer tilbake for fullt!

En fin bildeserie, men det første bildet av utrolig vakker lyssetting på. Så nesten ut som et maleri:) Utrolig fin fargesjatteringer:))

Fin uke til deg:))

Anne sa...

Ojjjj skal si du har en pangstart her!! vintervakre bilder og det mest vidunderlige vinterlys spør du meg, som reneste gull på isen der jo :-) På meg virker det å som balsam for sjela å være vitne til slike fantastiske øyeblikk.

Blogglysten kommer og går her også, og iinnimellom trenger en faktisk en pause. Slik er det faktisk med meg også, men den fotofeberen går bare ikke over da, he he En blir litt vel hekta til tider, og det er vel snart så en får spørsmål; kamera eller gubben, he he Neida, så ille er det vel ikke, men innimellom sukkes det høylydt ja...

Drar sjelden ut for å finne et spesifikkt motiv jeg da, drar på tur åsså dingler kamera med, og en knipser det en ser langs sin vei, og det kjennes deilig faktisk.

Fortsatt kaldt her hos oss, -13 nå, men var ved sjøen i går, og der var nesten vårstemning gitt. Lite snø her vettu, og når tempraturen der var rundt 1, fikk en å litt fornemmelse av vår.
Bilder ble det også, men ikke hatt tid til å se på dem ennå, så mye bra på tv ble på søndagene nå at tia flyyyyr :-)

Så kjekt igjen å se bilder fra din verden :-) Skal fortsette jeg å heie ved sidelinja.

Varm klem til deg vennen.

Irene sa...

Så mange flotte vinterbilder! Du har nok mer fotolyst enn meg. Jeg har også litt bloggtørke om dagen. Forsøker å hilse innom de som har kommentert hos meg, men det går trådt. Håper energien og lysten kommer tilbake med dagslyset. Merker allerede forskjellen godt ..... ha en fin uke!

Ireneklemmer

FO - 2 sa...

Flott bildeserie
og et nydelig og varmt lys.

Ønsker deg et godt bloggeår
og massevis av inspirasjon.
Vi blogges!