onsdag 19. september 2007

Bli med til Lindesnes

Har du lyst på en tur? Ja? Så fint - da drar vi da. Jeg har tenkt å ta deg med til Norges spydspiss. Du blir nødt til å bli med på MC`n min altså, men du klarer det!! Vi kjører til Lindesnes. Og så besøker vi Lindesnes-fyr. Har du aldri vært der sier du?Jeg var der i sommer, men tar gjerne en tur til med deg. Skal vi dra helt fra Norkapp har vi en lang reise.....så hopp på.
Etter en lang kjøretur blir det fint å stoppe her. Vi finner oss en parkeringsplass, og så må du gjøre deg klar for omvisning, for nå kan jeg guide deg.
Jeg har tenkt å ta deg med opp til fyret, men først må vi stoppe og se på det eldste fyret, kullblussfyret fra 1822.
Hopper du opp og setter deg under buegangen, der åpningen til trekken for fyrblusset var, kan jeg ta et bilde av deg. Det blir fint skal du se. Så er vi klar til å innta selve fyret.
Du har vel lyst til å komme helt opp til toppen?Da, må vi ta trappen fatt. ....en om gangen. Her er det trangt om saligheten. Og se de fine blanke reflektorglassene da!! Dette kommer til å lyse langt når mørket kommer.Oi... for en utsikt. Du er vel ikke svimmel vel? Litt høydeskrekk sier du. Da er det best at vi går ned igjen. :-)Og så kan vi stikke inn her og få med oss filmen om Lindesnes fyr. Den starter om 5 minutter. Jeg er blitt sulten av alt dette jeg. Hva med deg? Lyst på noe? Da setter vi oss her og prater litt.

Og før vi drar så skriver vi like godt i gjesteboken at vi har vært her. Det er flere enn oss som har satt spor etter seg. Takk for turen - jeg er glad du ble med.

15 kommentarer:

Ida sa...

En flott tur! :)
Helt fra Nordkapp til Lindesnes.
Er skeptisk til å sitte på en sykkel jeg da, men..... ;)
Tenk å sitte under den fine buen da. Fasinerende.
Det er bra med dette og alle andre fyr som lyser opp for alle sjømenn og reisende lang kysten vår.
Etter at jeg var med min mann på jobb (over Stillehavet osv.), så sender jeg alltid en varm tanke til alle båter som passerer Vest i havet her. :)
Sender noen varme tanker til deg også, med ønsker om en fin dag! :)

Lillefix sa...

Takk for turen!
Satt og nøt den med en kopp rykende varm medbragt kaffe. Ikke dumt!
Har aldri vært på noen av stedene før, så dette var flott. Regner med vi får være med på flere turer senere?!

Turid sa...

Hei der er du , og takk for den fine turen. Det var skikkelig artig å se sæ rundt der , har bestandig hatt lyst til å se mer enn de korte glimtene på tv../71 gr. nord o.s.v. Noe eksos rypa er ikke æ, men me dæ
som sjåfør blir æ gjerne med!
Like godt å cruise rundt på bloggen, synes det er spennende å se hvor du ferdes.Ha ei go helg, er jo fredag i morn igjen.... Å du takk for besøket hos mæ!

minerva.jor sa...

Jeg tok utfordringen og ble med!
Det var en hyggelig tur!
Jeg har både kjørt og sittet på med motorsykkel.
det er ca 25 år siden jeg sist kjørte en BSA fra Hønefoss til Gol.
Takk for turen!
Ha en fin ettermiddag:)

Marie sa...

Takk for nok ein fin tur! Neste gong du tar ferja frå Arsvågen kan du stikke innom meg ein tur. Skriv på bloggen at du er på veg så skal eg ha kaffien varm. Du kjenner deg nok igjen frå bileta mine når du ser over til vestrebokn frå austre. Veit ikkje heilt om eg vil bli med på tur, har berre køyrd moped eg, -og det er ikkje HEILT det same...

Sylvia sa...

Takk for en flott tur, med guiding og det hele!!! Jeg ble litt svimmel da jeg kom opp i tårnet, kjente jeg, så jeg kom meg raskt ned og tok en kopp kaffe i cafeen.
Jeg har faktisk vært oppe i endel fyrtårn, selv om jeg har skrekken i trange trapper......men jeg liker å utfordre meg selv. (Har jo vært oppe i tårna i Sagrada Familia i Barcelona......)

Faktisk var jeg i Lindesnes da jeg var yngre. på skoletur og på familietur. Veldig koselig på Sørlandet!

Tar gjerne flere turer med deg!

@tone sa...

Takk for turen!
ikkje høydeskrekk her nei, MEN eg synest det virkar litt meir skummelt å sitje på ein liten fjert av ein motorsykkel.DET synest eg virkar skummelt. Når eg iblant kjenner suget når eg passerer store vogntog tenkjer eg iblant, GU kva med ein motorsyklist?
MEN samtidig virkar det himmelsk å sitje så tett på naturen og elementa, må vera litt av ein opplevelse.

9na sa...

Hei jeg er innom for å si at jeg har tagget deg, hvis du vil... se bloggen min. God lørdag til deg og god tur når du skal ut på to hjul igjen...

RuneE sa...

Lindesnes er et vakkert sted - uansett vær. Jeg var der et par ganger for lenge siden da jeg bodde på de kanter og kan se at du har fanget stemningen på en utmerket måte. Når så mange andre berømte har vært der, bør jeg nok ta en ny tur ;-)

Men så var det den taggingen da...

GAWO sa...

Hei til dere alle! Med alle de turene jeg har hatt til Lindesnes nå har jeg hatt det travelt :-) Fint at dere ville "bli med" selv om skepsisen til MC var tilstede for flere. Men hos meg sitter dere trygt bakpå!! Takk for hyggelige og lange kommentarer fra alle. Det er moro å blogge når det en skriver om faller i smak.
Det kan bli flere turer om dere vil

HildeS. sa...

Tusen takk for ein flott tur til Lindesnes fyr, i ord og bilder:)
Eg har tagga deg!!!
Sjå på bloggen min.

Sylvia sa...

Da har du blitt Tagget...av meg. Men du må gå i min blogg for nermere informasjon!

Anemone sa...

Du farter og farter rundt du også ser jeg. Vakre bilder. Takk for at jeg fikk være med, for på Lindesnes har jeg aldri vært :-)

Tor sa...

Hei, det var litt av en tur! JA, jeg blir gjerne med på flere. Kanskje jeg får med 9na og Lille blå med på ta en av turene du beskriver i virkeligheten også!

ebba sa...

Tusen,tusen takk for en nydelig tur og en godprat.Kaffen smakte jo himelsk.Har vært litt fraværende i det siste.Men nå skal det bli liv i bloggen min igjen.Har forflyttet meg til hjemstedet mitt(Bø i Vesterålen).Skal jobbe mye med smykker,når jeg ikke er på hjemmet hos mine gamle foreldre.God helg til deg,og kjør forsiktig.