søndag 9. september 2007

Enda mer stein

Det er tydelig at det er flere enn meg som er glad i stein. Se bare på alle kommentarene i forrige innlegg. Takk skal dere ha alle som har lagt igjen en liten hilsen. Når jeg har reist rundt på mine MCturer har jeg flere ganger stoppet der turister som oftest stopper, både norske og utenlandske, og alle vil gjerne sette et lite spor etter seg: "Her var jeg"!! Stein er godt egnet til det. Så det er ikke få fjelloverganger i Norge som ser slik ut!
Ganske artig synes jeg, men mer imponerende er dette byggverket fra tidligere tider. Tenk at det fortsatt henger sammen. Lurer på om det er broen til De 3 bukkene bruse.
Men skal en først snakke om å sette spor og gjøre det i stor stil så er det mer sus over sakene her. Denne bautaen står utenfor "Rica Seilet hotell" i Molde.

14 kommentarer:

anka sa...

Her var det masse fin stein:-) Mange flotte byggverk av stein, tenk for et slit....
Har fått meg noen flotte mc-turer kan du tro, håper bare på en fin sommer til neste år.hihi så jeg får kjørt masse.
Ha ei flott uke.
Klem

Petunia sa...

Flott forsettelse fra forrige innlegg. Fine bilder! Som alltid, men det skulle det vel være unødvendig å skrive - egentlig. Stein er fint! Stein er vakkert. Tenk på pyramidene, Stonehenge, statuene på Påskeøya, den kinesiske mur...stein, stein, stein. Tenk på alle de meterene med steingjerder lang inn og utmark - over hele verden. Synes de er vakre også jeg. De hadde jo to funkjoner (minst) skille eiendommer og holde dyr ute eller inne - alt etter som + rydde marken slik at det vokste gress og det var lettere å ferdes der for budskapen. I gamle dager tenkte de ikke på at det skulle være vakkert, men gjorde av nødvendighet. Jeg synes slike lange steingarder er vakre uansett...

GAWO sa...

Anka: nå har jeg akkurat kommet i hus etter en fin MCrunde sammen med 5 andre. Flutselig fikk vi en fin kveld her så da benyttet jeg sjansen. Hyggelig at du stakk innom her.

Petunia: Takk for trivelig lang kommentar. Jeg kunne egentlig ha fortsatt med innlegg om stein mange ganger enda. Jeg har mange bilder og det er mye rart å skrive om stein. Jeg var på Jæren i sommer og ble fasinert av de lange fine steingardene. Kanskje jeg skal finne et bilde og vise deg?

Marie sa...

Varder har vel menneske bygd i uminnelege tider...Merkesteinar! Både for å vise at her var eg, og for å finne vegen tilbake. Stein har også vore merkesteinar ved grenseskiljer. Brua var vakker! Tenk på alle dei som har vandra over den i åras løp.

Ida sa...

Stein er flott ja.
Den broen er fin.
Tenker på de som jobbet med å bygge den jeg...
Og hvor solide konstruksjoner det er. Til evige tider....
Det finnes mange flott ruiner også, som minner om tider som var...
Kjekt at været la forholdene til rette for en fin MC tur for deg i går. En fin ettermiddag ble det.
Vi var på tur, hele familien.
I en gammel frukthage med slengdisser osv. Kjempekjekt.
Fin fin tirsdag til deg.
Klem.

Lillefix sa...

Flere nydelige stein-bilder...

Vi fant steinene vi vil ha. Sånn nesten. Må nok kjøpe noen større og noen mindre enn vi egentlig hadde tenkt, men samlet ser det sikkert best ut med stor variasjon. Steinen er ikke kjøpt ennå, for vi har ikke plass til å ha den liggende akkuart nå, og mesteparten skal ikke legges på plass før vi har fått levert et digert tre (!) vi har kjøpt. Så mitt lille prosjekt som trengte noen steiner nå, det får heller vente litt. En liten øvelse i tålmodighet, men det har jeg sikkert bare godt av ;-)

Anemone sa...

Åja....så vakkert. Stein gale meg jubler. Den broen var jo helt vidunderlig skjønn da, og sikkert bygd i en tid de ikke hadde alskens ingeniører....

Skulpturen i Modle lignet litt på et fallos-symbol.... sier vel mer om meg enn om skulpturen.... tenker bare... Nei, da, spøker litt :-)

GAWO sa...

Marie og Ida: Så fint at dere likte broen. Den holder på å bli litt skakk og skjev, men holder stand. Helt utrolig at det går an å lage en bue av stein. Men det er en "nøkkel" til byggekunsten. Det er noe med hvordan steinene er satt sammen slik at buen holder. De kunne det i gamledager.

Lillefix: gleder meg til å se steinene du har valt ut. Og treet ditt får vi vel snart se på bloggen :-)

Anemone: Hyggelig at du falt for broen du med. Ja den er fin. Det finnes flere sånne på Vestlandet, og akkurat denne fant jeg i Norangsdalen. Hovedveien går like ved. -- Er så enig med deg. I Molde har de skaffet seg et skikkelig fallossymbol!! :-)

HildeS. sa...

Stein er utruleg flott byggemateriale, og som kunstverk er det heilt unikt.
Stein er jo kunstverk berre ved å vere seg sjølv.
Nydelege bilete du viste her:o)

Sylvia sa...

Jeg likte den broen, og det er nok broen til de tre bukkene bruse, ja!
Det er en gammel teknikk de har brukt for å få stenene til å stå sammen i buen. Fantastisk at den holder, ja!

RedRobin sa...

Duverden så mye flott vi egentlig har her i landet! :o)

Du er nå utrolig flink til å fange verden i linsa di også, synes jeg.

Ha en super dag!! :o)

ebba sa...

Jeg bare forguder dine bilder.Skal sette meg med pc i godstolen og se på alt det flotte du har på bloggen din.Tusen takk.

GAWO sa...

HildeS: så moro at du likte bildene. De er fra en svært så fin tur i sommer.

Sylvia: jeg er nå overbevist om at det er broen til de 3 bukkene bruse. Men hvor er det blitt av trollet "ler"
Jeg har hørt at det er en egen teknikk for å bygge buer av stein, men det er helst byggverk fra gamle dager som har det. Jeg har ikke funnet noe som er bygget nå.

Redrobin: ja vi har det uendelig fint her i landet. Jeg trenger ikke å dra utenlands for å kjøre MC. Takk skal du ha for at du skryter av mine bilder.

Ebba: og det gjelder deg også. Jeg blir veldig glad når dere liker det jeg viser av bilder. Så kos deg i godstolen. Ønsker deg en trivelig stund. :-)

@tone sa...

Desse steinbroene er så vakre, litt prega av at tida har gått denne her då :)
- og bautaen var jo flott.