søndag 2. desember 2007

Livarden

Når jeg henger litt med nebbet- og huet - av ulike grunner - er det å gå tur det aller beste jeg gjør for å komme meg. Og siden det er sånn jeg har følt meg noen dager pakker jeg sekken, drar på meg stilongsen, snører fjellskoene og kjører av sted. Det er heldigvis søndag og nydelig vær så da kan jeg ta en litt lenger tur. Jeg må bruke krefter skal humøret bli bedre så da faller valget på Livarden (683 m.o.h.) Etter å ha parkert ved startpunktet på Totland går jeg 1,6 km på god skogsvei. Så bærer det oppover og oppover. Midt opp lia dukker plutselig snøkledde fjelltopper opp. Jeg står ved en varde og ser innover i nord-østlig retning. Det er vakkert og jeg kjenner at humøret stiger. Når jeg snur meg og kikker utover mot Bjørnefjorden og enda lenger ut mot havet er det like fint den veien.Med godt mot legger jeg ivei videre oppover og innover. Stopper opp og tar en pause ved et lite islagt vann. Merker at det er vindstille rundt meg og at jeg er helt alene i fjellet. Og så er jeg ved Livarden. Stor og ruvende står den der. Nå er det bare å skrive seg inni boken som ligger i postkassen, sjekke temperaturmåleren som henger på og konstatere at i minus 6 grader vil det smake med matpakke og varm kaffe. Jeg skifter til tørre klær, setter meg med kaffekoppen og riktig nyter utsikten og fryder meg over alt det vakre jeg ser.Kan noen ha det bedre akkurat nå? Dagen er så altfor kort og jeg må tenke på hjemveien selv om solen skinner. Jeg får en like fin retur og i bakkene nedover mot skogen er fargene intense i solnedgangen. Og så er jeg i skogen. Godt jeg ikke ventet lenger for nå kommer mørket fort. Jeg konstaterer der jeg går at en sånn tur hjeper både på kondis og humør. Jeg har fått påfyll og er klar for en ny uke. Den første uken i desember. Jeg gleder meg til å komme hjem og smake på sirupsnippene.

14 kommentarer:

RuneE sa...

De sirupssnippene må jeg si er var velfortjente! Kanskje fulgt av litt varm gløgg samtidig? ;-)

Nydelig tur - takk for følget!

HildeS. sa...

Det var ein vakker tur du hadde valgt ut i dag. Nydelege bilete:o)
Tusen takk for turen.
Ha ei finfin veke.

Anonym sa...

For en tur! til å ta pusten av , selv for en finnmarking....nydelig terreng ,utsikt og alt. Sirups snippene var du velfortjent. Takk for besøk hos mæ, skikkelig trivelig det!
Ønsker deg ei fin adventstid, hilsen Turid strikketur.

Petunia sa...

Livarden. fjellet mitt. Ble helt satt ut...kjente suget og kallet fra fjellet. Så nærmt, men likevel så fjernt... får ikke tid til å dra opp dit denne uken heller :(

Lillefix sa...

Takk for turen ut i flott natur. Her var det verken føreforhold for sko eller ski i helga, så enden på visa ble en løpetur på tredemølle innendørs foran langrennsløpere i kald finsk vind på TV.

Anonym sa...

fantastic captures, great landscapes. well done

Berit sa...

For et fantastisk lanskap du har vært i. Det må ha vært en lang tur det der. Takk for opplevelsen!!

Ida sa...

Vakkert! :)
Håper at turen gjorde deg godt og at det varer.... :)
God adventsuke til deg.

Able Answer sa...

This is a great blog. I came across your listing in the Google help groups. I have an automotive Q&A blog designed to arm the masses with knowledge about their vehicles however unfortunate it is many of us still need cars. Knowledge is power. Please feel free to comment whenever for increased exposure. Thanks for supporting fellow bloggers. Don't be afraid 2 click.. Thanks - Able

chatrine sa...

Så koselig at du fant veien til min blogg, og la igjen en hilsen!:)
Så masse flotte bilder du har fra mange turer! Majestetisk syn over alle fjellene!
Ønsker deg en fin dag!
Og jeg kommer snart innom igjen:)
Klem fra chatrine:)

CresceNet sa...

Oi, achei seu blog pelo google está bem interessante gostei desse post. Gostaria de falar sobre o CresceNet. O CresceNet é um provedor de internet discada que remunera seus usuários pelo tempo conectado. Exatamente isso que você leu, estão pagando para você conectar. O provedor paga 20 centavos por hora de conexão discada com ligação local para mais de 2100 cidades do Brasil. O CresceNet tem um acelerador de conexão, que deixa sua conexão até 10 vezes mais rápida. Quem utiliza banda larga pode lucrar também, basta se cadastrar no CresceNet e quando for dormir conectar por discada, é possível pagar a ADSL só com o dinheiro da discada. Nos horários de minuto único o gasto com telefone é mínimo e a remuneração do CresceNet generosa. Se você quiser linkar o Cresce.Net(www.provedorcrescenet.com) no seu blog eu ficaria agradecido, até mais e sucesso. If is possible add the CresceNet(www.provedorcrescenet.com) in your blogroll, I thank. Good bye friend.

RedRobin sa...

Flott tur! Håper det fikk vendt nebbet den rette veien igjen :o)

Ønsker deg en trivelig førjulsuke!!

Marie sa...

Eg skulle gjerne vore med på tur! Kanskje blitt litt langt for meg, men... Ein god tur hjelper mot det meste, det er min erfaring også!

God helg :)

Anonym sa...

Ja, det er en flott tur. Men er det ikke Nordvarden du viser bilde av?