søndag 18. mai 2008

Dagen derpå

Det er formiddag 18. mai og jeg tenker som så: "Alle" har sikkert festet så det holder og er ikke edru... jeg mener våkne på timer så nå har jeg veiene for meg selv. Jeg tar meg en MC tur!" Som tenkt så gjort og når jeg har lyst på en fin runde en vakker maidag velger jeg ofte Hardanger. Der er det blå fjord som snødekte fjelltopper speiler seg i. Løvetann og epleblomster langs veikanter og oppover og nedover bakker og lier. IMG_9610
Smale svingete veier, perfekte til å bli en bedre MC fører på. Jeg er på vei, Hardanger her kommer jeg. IMG_9609Og når jeg kjører langs fjorden er utsikten så vakker så vakker. Helt perfekt. Er dere ikke enig i det? Mitt hjerte svulmer over av stolthet. Ikke til å stikke under en stol at mitt hjerte banker ekstra for Hardanger. IMG_9620 Turistene (tyskere) er her allerede og som meg nyter de dagen, sin medbrakte mat og utsikten. IMG_9624 Jeg også må stoppe opp og kikke ut over fjord og fjell. Og så MÅ jeg se næremere på blomstringen. IMG_9625 Jeg finner en sjarmerende liten avstikker og rusler nedover. IMG_9632 I år er epleblomstringen særdeles tidlig og mye er avblomstret, men jeg finner et område som har sene eplesorter og dermed får jeg tatt noen bilder slik at jeg blir fornøyd. IMG_9628 Og blir ikke dette bra nok, vel så tar jeg turen neste år når vi kommer til mai. Og da blir du med meg!

22 kommentarer:

RuneE sa...

Hardanger på denne tiden av året er bare utrolig nydelig. De epleblomstene setter virkelig "prikken over i'en"!

Anonym sa...

Utrolig bra!!!
MC+

Pernille's ting og tang sa...

Hardanger er verdens vakreste sted uansett årstid. Men i Mai er det himmelsk der. Jeg kjenner nesten lukten fra epletrærne og fjorden:) Gu så jeg lengter tilbake. Sitter her med tårne i øynene og snufser litt;) Men jeg får trøste meg med de vakre bildene dine. Himmel for noen vakre bilder og for en vakker tur. Tusen tusen takk, Gawo:)

Petunia sa...

Kan godt forstå at du er ekstra stolt av Hardanger:) Ingenting er vakrere enn de blomstrende epletrærne, snøkledde fjelltopper i bakrunnen og himmelen som speiler seg i fjorden.
Hvordan er det nå som blomstringen har vært så tidlig. I natt var det frost her i by'n. Kan slikt skade eplesesongen? Jeg er litt bekymret. Jeg elsker epler, men de må jo ikke bli så dyre da;)
Det er nok et litt mildere klima langs Hardangerfjorden enn her. Det ser jeg bare ute på hytten. Der ligger stort sett alt en uke eller sånn foran oss her.
Misunner deg å kunne ta sykkelen slik og kjøre avgårde med kameraet.
Ps. Bildene jeg tok i dag med mobilkameraet var ikke noe særlig. Men det hadde jeg ikke ventet heller. Det ble for lang avstand.
Nå holder jeg på å spare til speilreflekskamera:D Kanskje hvis jeg er flink og ikke spiser så mye sjokolade, kan ha et nytt kamera til ferien:) (Det er jo lov å håpe)
Hvis du ser inne på bloggen min, så har jeg laget en liten oversikt over fotosafari innlegg. Du finner den under fotosafarilogoen i høyre marg:)
Nå har vi også fått midlertidig vann her borte på kanten også. Litt dårlig trykk, men jeg tror jeg skal klare å ta meg en dusj i løpet av kvelden. Skal bare trene litt først.
Får håpe det ikke tar for lang tid. Skittentøykurven truer med å eksplodere:P

Anemone sa...

Jøjje meg... for en tur !!

Og blir med neste år ja..., må bli i sidevogn det da !!

Turid sa...

For en en tur, tenk at æ fikk være med på det her!!!!
Storslått og vakkert, æ er imponert, så mye at æ har lyst å oppleve det!
Men du æ melde mæ på til neste år også, kanskje æ blir trukket ut? he he. Ei fin uke ønskes deg!

Marie sa...

Skulle gjerne vore med til Hardanger, det er ein nydeleg plass. Fantastiske bilete du viser!
Hadde vore kjekt og "sett snurten av" deg også når eg kjem til Bergen :)

Ida sa...

Du må ha hatt en flott tur på stille veger, dagen derpå. Flotte bilder. Det er en opplevelse å få med seg fruktblomstringen.
Enda bedre er det å kose seg med herlige og saftige moreller litt senere. Nam nam.
Fin uke til deg, kjære Gawo. :)

HildeS. sa...

Hei på deg.
Åååå, Hardanger er fantastisk på denne tida av året.
Det er lenge siden eg har vore der i bløminga.
Kanskje me tar oss ein tur i helga:):) Aldri godt å vite,hehe.
Epleblom er nydeleg, og så duftar dei himmelsk av sommar:)
Ha ei fin veke.

randi K design sa...

Ja epleblomster er bare nydelige. Skulle gjerne ha sittet bakpaa hos deg paa den turen..
Takk for besoek hos meg.. Naa vet jeg hva slag sykkel du kjoerer ogsaa, stoooor,wow!

John sa...

En virkelig flott serie med bilder Gawo! Det er virkelig flott i Hardanger, er noen år siden jeg var der sist. Skal få med a mor og et par kameraer så skal vi ta turen over Hardangervidda og Haukeli hjem igjen. Mange flotte fotoobjekter på den turen, bl.a Vøringsfossen, Låtefoss....osv.

ArneA sa...

Med fokus på Hardanger og 17. mai kunne jeg vel vente at Hardangersømmen og R is for Reticella skulle dukke opp i ABC Wednesday i dag.
Det er fortsatt tid Onsdagen er nettopp begynt, dersom du er tilbake fra turen.

Lillefix sa...

Takk for turen! Det er altfor lenge siden sist jeg var i Hardanger, så det var kjærkomment.
Altfor lenge siden sist jeg var innom her også. Har nok altfor lite tid til blogging og bloggbesøk på denne tiden av året.
Men jeg kan også skryte av å være tidlig på'an 18. mai. Jeg og herren i huset vandret spenstig avgårde på turmarsj i skog og mark tidlig på formiddagen. Ikke noe vi normalt gjør, men det gir poeng i turorienteringa, og min kjære SKAL visstnok ta gullmerket i år etter fjorårets elendige innsats og et forsmedelig bronsemerke. Så da ble det altså frisk lang morgentur i skogen 18. mai, etter at det snødde dagen før.
Heromkring har det vært så kaldt siste uka, at epleblomstene må nok vente litt til dessverre. Det første rhododendronen beguynner snart å springe ut. På din kant er vel de første avblomstret for lengst...?

Ha en finfin dag og en flott helg!

~~Randi~~ sa...

Jøss - her var det utrolig masse flotte bilder! Skulle gjerne vært i Hardanger en tur, akkurat nå - det er jo himmelsk vakkert:)Det må være toppen av frihetsfølelse å suse rundt på en sykkel sånn som du gjør? Du og sykkelen og veien, stoppe der det passer...nei, det må være lykke! Flott blogg du har!

Catta sa...

Heihei!!
Tusen takk for gode tips til moped-kjøringen!
Kommer til å prøve dem ut på neste tur!

Høres ut som en deilig MC-tur!!
Jeg har aldri vært i Hardanger, men ut i fra bilder og filmer skjønner jeg hvorfor mange er så knyttet til stedet... :) Det ser nydelig ut :)

Ha en fin kveld

Anne-Berit sa...

Den turen skulle jeg gjerne vært med på.Noe så vakkert som Hardanger på denne tiden skal man lete lenge etter.
Har en utfordring til deg på bloggen min.Ha det kos!

Muffin sa...

For en flott natur vi har og for en dyktig fotograf du er.

Det ligger en oppgave til deg i bloggen min.

Anonym sa...

Hei hei :) Jeg har en liten utfordring til deg på min blogg om du er lysten :)

Petunia sa...

Du kunne jo brukt S for stillas???
;)

Anne-Berit sa...

Helt i orden du,det skal jo bare være en lek,ingen tvang.Kjekt å høre at det er flere som er litt pirkete med sånt arbeid.Faren min pleide å erte meg for akkurat det.Ha det fint:o)

sol&bolig sa...

Ja, dette er kjente trakter og eg kan jo ikkje nekta for at det er fint her. No har vi hatt eit utruleg bra ver også. Og i år har bløminga vart ekstra lenge og, sikkert pga kalde netter i begynnelsen av bløminga. Takk for flotte bilder og flott reklame. Ha ein fin kveld og fleire fine turar.

Petunia sa...

Noe til deg i bloggen min!