søndag 1. juni 2008

Som en nål i en høystakk

Å for en helg. Jeg har kjørt MC i hjertet av Hardanger, midt blandt de vakreste eplehager og sett og følt på kroppen at i år kom sommeren for fullt i mai.
Det er vakkert å kjøre innover langs Sørfjorden og har du ikke vært her før så bør du ta deg en tur. Inntrykkene er mange og det er noe nytt og spennende rundt hver en sving.
Jeg tar en stopp og studerer kartet for å planlegge ruten videre. Mulighetene er mange men jeg bestemmer meg raskt. Jeg kjører mot Røldal, tar av nedover Suldalsveien og videre til Tau, Sandnes og Stavanger. Søndagen starter jeg tidlig for jeg skal på overraskelsesbesøk. Det bor en bloggvenn langs min rute. Dere kjenner henne sikkert. Marie på gården Heimdal. Jeg kan ikke kjøre forbi uten å hilse på. Vi har aldri møtt hverandre, har bare pratet via bloggen, så hun blir sikkert overrasket når jeg kommer.Jeg står på ferjen og kikker innover mot land. Her et sted bor hun. Men hvor? Jeg studerer bildene hun har på bloggen sin. Et oversiktsbilde av området og gården gir meg troen på at dette skal jeg klare. Jeg har lastet bildet ned til min lille laptop. (den er så klart med meg på turen) og i veikanten står jeg der og kikker og klør meg i hodet. Jeg kjører hit og dit men dessverre så får jeg ikke terreng og bilde til å stemme. Med 25 varmegrader og skinnkær som føles for trange i varmen holder jeg på å dåne. Ikke en levende sjel å se, kun Maries ? sauer og jeg får ikke svar når jeg spør hvor mor bor. Så etter en time i sosteiken gir jeg opp. Mitt lille overraskelsesbesøk ble det dessverre ingen ting av. Jeg får en fin tur over Bokn og hva det nå heter der omkring... og så raskt over Stord og ny ferjetur. Det er godt å komme hjem, ta en kald dusj og sette seg ut i sommervarmen. Jeg nyter synet av mine skjønne Peoner i hagen og sender en hilsen til Marie via bloggen. I dag var hun den berømte nålen i høystakken. Umulig å finne.

9 kommentarer:

Catta sa...

Så utrolig nydelige bilder! Skikkelig idyll!!
Ha en fin kveld :)

Berit sa...

Hei på deg, så synd du ikke fann fram til Marie da du var her sør. Lurte virkelig på om du var i nærheten her.. hørte sykler nede på kaien ser du. Og har sagt til mannen at ikke unulig at du hører noen roper på meg: Berit!!.. hehe Kanskje det blir, engang?

har en award til deg!
Klem.

FANCY sa...

This is breath taking pictures...The connecting to the water and the landscape :)
My bridge is up jump over and take a look ;-)

ArneA sa...

Is it the journey or the ferry voyage that symbolizes the Bridge this first monday in june.
Thanks for taking us on another ride.

GundaM sa...

Nei å nei så flott ! Er inne på en brorunde men faktisk deilig å se noe annet enn alle disse broene;)

ha en fantastisk flott uke der ute Gawo!

Petunia sa...

Rett fra kaffebesøk på terrassen og inn på bloggen din:) Mange måter å treffes på!
Bildene dine fra turen er en klasse for seg selv og det var synd du ikke fant Marie da. Det hadde jo blitt en kjempeoverraskelse:)
Du burde få deg en gps og legge koordinatene inn der;)

Anne-Berit sa...

Det virker som du hadde en fabelaktig tur selv om du ikke fant fram til Marie,nydelige bilder av en flott natur er ikke verst det heller.

Marie sa...

Umuleg å finne? Nei og nei :( Og eg som var heime til langt på kveld på søndag fordi eg håpa at du ville kikke innom... Når du kjem sørfrå tar du av mot Føresvik nokre km frå ferjekaien. Følg Føresvikvegen, eg bur i eit stort gult hus ned mot sundet. Mailadressa mi er marie-el@online.no
Om du sender ein e-post når du skal denne vegen skal eg forklare husnummer og så kan du få mobilnummeret mitt også :)

Pernille's ting og tang sa...

Gu for noen hærlige bilder. Vet du at jeg har bodd i Suldal:) Ja og så Ulvik da, men det bel det andre veien;)
Er det til å undres på at jeg elsker dine Hardangerbilder?
Det er jo som å komme hjem for meg:)

Synd du ikke traff Marie. Men du prøvde da i alle fall, det skal du ha:)Syns jeg ser deg i veikanten med laptopen. Klør deg i hodet og kikker deg rundt. Og så er det bare sauer. Hi hi hi

Ha en hærlig kveld, Gawo:)