mandag 5. mai 2008

Skjulte broer

Fossene på Vestlandet er ekstra store nå i snøsmeltingen og når de ligger like i nærheten av en vei der jeg ferdes kan jeg ikke unngå og få meg en kald dusj idet jeg passerer. Da jeg kjørte turen til Modalen stoppet jeg ved en stor foss for å ta den litt nærmere i øyesyn.
Stor var min forbauselse da det viste seg at jeg hadde stoppet midt oppå en bro. Jeg hadde bare ikke sett den da jeg kom kjørende, men da jeg klatret ned i uren luren fant jeg den. Den er nøye laget med å pusle sammen stein på stein. Jeg ble så begeistret av det jeg oppdaget og bestemte meg med en gang for at dette skulle bli mitt mai bidrag til Broer som binder.
Det finnes mange broer både til hjelp og glede, det er bare ikke alltid så lett å se at de er der.

The waterfalls are huge due to the snow melting and when I found this one on my trip to Modalen I had to take a more closely look. Climbing down I discovered this beautiful brigde. It is made by hand I guess, stone by stone.
( ha, ha.. jeg er sikker på at ingen klarer å "knote" så på engelsk som jeg klarer :-)

17 kommentarer:

Nilla sa...

Å hjelpe meg for noen tålmodige sjeler som har bygget der. Men FLOTT ble den:)

Ha en fortsatt trivelig kveld:)

Ida sa...

En nydelig bro! :)
Du får se så mye fint på alle dine turer, og jeg er glad for at du deler det hele med oss andre.
Ett vakkert innlegg dette.

Og du, jeg snakker nok dessverre ikke så mye sogning lenger.... Har bodd lenger utenfor sogn enn i sogn, så dialekten er ganske utvannet..... ;)
Men, jeg kan det enda. Iallefall når jeg blir sint og når jeg snakker i telefonen med mamma og bestemor.
Men, jeg liker dialekten. Den er litt "rå" og rett frem. ;)

Fin uke til deg Gawo. :)
Klem.

Marie sa...

Nydeleg! Dei kunne det jammen før i tida også! Lærdalstunnelen har eg faktisk køyrd gjennom -med bil da... Flott effekt med lyset inni. Er verkeleg ei bru som bind den tunnelen også!

Vidar sa...

Hesjedalsfossen er et flott skue, og broen er imponerende. Man kan si mye rart om veien fra Dalseid til Modalen, men jammen ligger det noen ærlige arbeidstimer bak den... håndhogde tunneler og stein på stein murt for hånd.

Paulie sa...

Looks very interesting but since you didn't use any English and I don't speak Norwegian, I don'tnow what it is. Beautiful photos anyway.

RuneE sa...

Det var en fin gammel bro du hadde funnet. De er som du sier ikke altid like enkle å se, men det er fordi de er bygget "inn i naturen" - funksjon og utseende er satt sammen.

Jeg likte spesielt det site bildet ditt - lyset sonm strømmer ned over foss og bro var virkelig bra.

ArneA sa...

Excellent.
Hidden bridges are also part of Anna-lys post yesterday. Find it.

ANNA-LYS sa...

This is dynamic, indeed!!!
Great shots!!!!

(( klem ))

Turid sa...

Sååå nydelig!! Har alltid vært fasinert av broor.
Kos deg ha ei fin uke!

HildeS. sa...

Sånne bruer er så flotte.
Dei er rett og slett vakre:)
Nydeleg handverk.
Det ser ut som du har vore på ein flott tur.

Berit sa...

For en flott plass, og nydelig bro. Disse som er laget stein for stein som skal passe sammen er fantastiske å studere og nyte!
Du får oppleve mange plasser når du farter rundt på sykkel, men så har du jo øyne for slike vakre perler også da.
Etter at jeg begynte med bloggingen har jeg fått sett utrolig mye flotte plasser fra dette langstrakte landet vårt. Veldig kjekt, og når en nå er på reise så kjenner en seg igjen etter bilder som er vist.
Ha en fin kveld, og så må jeg få gratulere med vel overstått dag, ser du har forandret tall...
Klem herfra.

9na sa...

Beautiful pictures!!! Love your bridge.. Du har alltid vakre flotte spektakulære bilder, du er kul!!

Petunia sa...

De kunne bygge broer før i tiden. Jeg hadde ikke blitt lei meg hvis all denne fine steinen som de har bygget denne broen av, hadde blitt dumpet på gårdsplassen her + noen staute mannfolk til å lage murer også da:D
Skulle vel akkurat være nok stein til alle murene vi trenger her borte på kanten.
Flotte bilder og flott tekst:)

Pernille's ting og tang sa...

Litt sent ute med min kommentar, men bedre sent enn aldri:) En helt utrolig nydelig bro og landskap du viser oss! Virker som du vet av mine favorittplasser der nede;) Men det er jo bra, for da kan jeg bruke deg som min persolige fotograf til jeg kommer nedover igjen;)

Anemone sa...

Sent men godt !!! Svikter aldri du min venn !!!

... og ingenting er som broer av stein. Tenk for en buggekunst, og det for flere hundre år siden sikkert...


Fin dag til deg.

Lene sa...

Hei, Gawo.

I min ungdom drømte jeg om å kjøre sykkel. Jeg drømte vel igrunnen om alt som hadde med fart og spenning å gjøre - og gjennomførte mange av disse drømmene.

Så kom der en fase av livet mitt hvor mye hendte, jeg skal ikke gå inn på alt her. Men iallefall - jeg ble så myyye roligere, og det var ikke lengre så viktig med disse adrenalinkikkene.

Drømmen om å kjøre sykkel er helt borte. Jeg storkoser meg langs landeveien i bil. Likevel - iblandt - når jeg er inne hos deg - kjenner jeg snevet av sug i magen. Sååå deilige og fantastiske turer dere har. Og sååå flott at du er så flink med kameraet og får foreviget for oss.

Likevel, Gawo. Jeg vil nok fortsette å kjøre etter i bil. Så kan vi heller vinke litt til hverandre på veien - og kanskje møtes vi på en og annen rasteplass. Kooos!!

Ha en finfin dag :)

Klem fra Drammen

John sa...

Bedre sendt enn aldrig, har vært litt på etterskudd i det siste.
Dette var en excellent bro post Gawo!