tirsdag 15. april 2008

På tur til Modalen. M .. for Modalen

(dette bildet har jeg lånt fra Wikipedia. Fotografen er: Tor-Egil Farestveit)
Dette er Modalen. Norges nest minste kommune, om vi måler i antall innbyggere. Bare Utsira er mindre. Modalen kan jeg nå om jeg kjører fra Bergen (i retning Voss) til Dale og svinger så av til ventre og tar innover Eksingedalen. Dalen fikk veiforbindelse først i 1976 og da i forbindelse med en stor vannkrafutbygging. Da kom det en lang tunnel fra Eksingedalen og direkte til Mo. Senere kom det forbindelse videre til Lindås. Så idag kan jeg med andre ord ta en "runde".
Jeg har besøkt dette lille sjarmerende stedet, og det er vel verdt et besøk. Men du må altså være glad i svinger, virkelig smale veier og mørke tunneler om du vil ta turen. Er du det så kan du parkere her og rusle ned på kaien og spise middag, når det er sommer vel og merke.
Det går også å ta båt inn fjorden og legge til kai her. Det koster ikke mer en en 100 lapp å overnatte ved kai, og da får du strøm med på kjøpet. :-)
Eller hva med å bade og sole seg på den pitte lille stranden som ligger midt i sentrum. Og dersom det blir for rolig er det bratte fjell å prøve seg på. Frister det ikke å ta en tur til sommeren?? Siden det er ABC-Wednesday blir dette min M. M er for Modalen. Modalen is a municipality in the county of Hordaland, Norway.

17 kommentarer:

Anonym sa...

Den GAWO den GAWO. Jammen er du flink til å ta deg rundt i ditt eget distrikt. Og Modalen er virkelig en perle. Og så selger de så mye fin sand. For ikke å snakke om strøm. Ta en tur dere også!!

Nesten Modøl

Anonym sa...

Den GAWO den GAWO. Jammen er du flink til å ta deg rundt i ditt eget distrikt. Og Modalen er virkelig en perle. Og så selger de så mye fin sand. For ikke å snakke om strøm. Ta en tur dere også!!

Nesten Modøl

ArneA sa...

Vakkert, Idyllisk og sikkert et flott sted, men er det noen god grunn for å beholde en kommuneadministrasjon med de samme krav på seg som i Bergen for service til innbyggerne. Nå må det bli fortgang i kommunesammenslåingene her i landet

Men ditt besøk frister jo til besøk uansett organisering
:-)

Blue sa...

Lovely photo's!

Petunia sa...

Jammen tar du oss med på rundtur i dobbel forstand..
Nydelige bilder fra Modalen. Der er det lenge siden jeg har vært...

RuneE sa...

Dagens tema har min fulle tilslutning! Et finere sted skal du lete lenge etter. Det er bra at vi fremdeles kan ta oss råd til dette. Her skjer det en utvikling stikk i strid med det mange av de "urbane" vil - her tas "livet på landet" vare på og bygges videre på sine egne premisser. Ti ganger mer verdifullt enn oppskrytte og sterk subsidierte operaer for en håndfull entusiaster som hadde klart å betale billetten selv.

Stikk innom neste gang du er på tur - du kjørte like forbi hytten vår!

Anne-Berit sa...

Takk for turen,så veldig idyllisk ut der.Ha en fin onsdagskveld!

Neva sa...

Very lovely, the houses in a row!
I hope you can stop by here or here!

Nilla sa...

Fantastisk sted!!!!!
Trivelig å være med deg på tur.

Snart skal du få se vakre 2-hjuling også (litt mer nostaligsk den kanskje, og litt mindre kubikk)

John sa...

Det var en fin rundreise og en idyllisk plass. En meget god M post i dag Gawo.
Thanks for sharing.

Pernille's ting og tang sa...

I Modalen har jeg vært! Hi hi hi. Nydelig plass og så sjarmerende. Jeg var der i 1979. Flottere M kan det nesten ikke bli;)
Nydelige bilder også!

Har du ikke hørt om hopping mellom hornene til Lofotgeita? Det foregår hele sommeren. Men du finner ikke meg på en av hornene, det kan jeg love;)

Ha en hærlig kveld:)

Katney sa...

It looks like it could be a fun and interesting place to visit.

RuneE sa...

Takk for hyggelige kommentarer: Soppen ble funnet ved en tilfeldighet på tur sist lørdag - samtidig som "mekanismen" beskrevet tidligere. Når det gjelder den andre, så har du selvfølgelig helt rett.

Ida sa...

Så fint!
Ett flott sted!
Har aldri vært der, men det MÅ jeg altså.
En fin søndagstur en gang, kan det bli.
Takk for at jeg fikk være med deg dit først. :)

Dragonstar sa...

Your photos are beautiful. Modalen looks like a lovely place to see.

Pernille's ting og tang sa...

Tusen takk, Gawo:)

Ja en må alltid ha med kameaet. En kan være sikker på at en finner noe helt fantastisk om ligger igjen heime. Det er like sikkert som amen i kirka det!

Jo det var en hærlig kveld på hundeklubben. Og kameraet ble flittig brukt;)

Jeg var også plaget med å få lastet ned bilder til bloggen, men det ser ut til å funke no. Stikker innom deg i morgen og ser;)

Ha en riktig god natt, Gawo.

Klem fra Pernille:)

Anemone sa...

Jøss så flot det var der. En plass jeg ikke har hørt om engang. utrolig hva vårt vakre land rommer.

Egentlig skulle en ha feriert mye mer her hjemme, bare synd det er så dyrt alt. det er på en måte slik at når en har fri og ferie, skal man liksom trekke ut tover landets grenser, jo lengre bort, jo bedre på en måte. Synd det, men vi skal jo ha alt så billig vi normenn, sprit og mat og you name it....

Og helt klart kunne det blitt traktorkjærlighet ja :-)))
...og små traktorer kunne kommet til å gledet mange barn!!

Flott helg til deg min venn.