torsdag 11. september 2008

Jaktstart

I går, 10. september startet jakten. Mange har krysset av den datoen på kalenderen for lenge siden og dukker det opp noe som krysser den må det bare vike. Sånn er det bare. Jeg jakter gjerne. Ikke med kuler og krutt, nei der er jeg for pysete. Men med fotoapparatet. Håper stadig på å få inn et godt skudd. Et blinkskudd. Så den 10. var jeg klar. IMG_0933
Jeg fant fram sykkelen og tenkte at skal jeg på jakt må jeg liste meg innpå byttet. Da nytter det ikke med en MC .
IMG_0932

Jeg syklet til marken der jeg visste at hjorten tok seg en runde utpå fra tid til annen, men neida, ingen ting i sikte i går kveld. IMG_0832

I forrige uke derimot fant jeg de to her. Jeg listet meg innpå og fikk siktet de inn i objektivet og fyrte løs.

IMG_0838

Jeg tror de merket at jeg var der. Men de lot til å ta det helt med ro, jakten hadde ikke startet vet du. Men jeg var strålende fornøyd, jeg hadde fått inn et skudd til Petunia sin Fotosafari.

14 kommentarer:

MITT FARGERIKE sa...

Har tatt meg ein runde og kika skikkeleg på alle bileta du har lagt ut. Her var det mykje godt både for auga og sjela, mange mange fine bilete.
Ha ei fin helg og ein fin fotohaust.

Som mine dager er sa...

Sannelig fikk du noen skikkelig flotte skudd mot disse dyrene. Fotoskudd altså. Man blir så revet med når man får naturen og de "ville" dyrene på så nært hold. Er de ikke flotte?! Tenk at noen har hjerte til å skyte disse. Det hadde jeg ikke klart! Men å spise det møre, nydelige kjøttet derimot - hadde jeg helt sikkert klart. Sukk ... jeg er glad jeg ikke er jeger.

Ha en fin snart forestående helg.

Louise sa...

Lovely. Very nice series of photos and post.

ArneA sa...

Super reportasje.
Det er vel naturlig at dyra stikker til skogs når børsene hentes ned fra knaggen.
Kanskje ville en MC tur i terrenget jaget dem frem for flere shots.

Sologbolig sa...

Hei. Lenge siden eg har vert inne hos deg nå. Og som alltid har du nydelige bilder på bloggen din. Såg litt lengre nede at du hadde vert på Låtefoss. I min ungdom hadde eg sommarjobb der. Det er eit fantastisk sted. Egentlig er det jo to fossar - Låtefoss og Skarsfossen. Har du gått opp veien litt sør for fossen. Der oppe har det stått eit hotell før. No er veien opp dit restaurert, fine steinmurar. Ha ei flott helg!

AnKa sa...

hei, endelig er jeg tilbake etter ei lang blogg-tørke....
og da måtte jeg innom deg, fin jakttur du har vært på, fine bilder.
Ønsker deg samtidig ei flott helg.

Petunia sa...

HM! Er det der jeg tror det er? Fra min barndoms dal? Det er hjortenes dal. Men forleden kveld, så knurret Jølle så veldig og da jeg gikk ut på altanen til han, så stod det to hjort nede i hagen. De løp ikke avgårde før jeg kom ganske nær innpå. Litt artig. Tror de var jakt etter naboen sine epler.

Anonym sa...

Fine bilder fra "jaktturen"
Driver å med slik jakt, kjempe spennende!
God søndag kveld til deg!Og takk for koselig kommentar.

Sologbolig sa...

Takk for tipset, det skal eg prøva. Nei eg har ikkje drivhus. Vinrankane mine veks i solveggen, det er jo ikkje så kaldt her på Vestlandet og litt kulde er dei no vane med. Eg har kjøpt dei i Moseldalen i Tyskland.

Pernille sa...

Så deilig at du jakter med kameraet. Og for en fangst! Nydelige dyr og nydelige bilder!

Har selv vært på jakt i helgen med ny-cameraet. Ja, jeg har fått speilrefleks hos datteren min. Hun er bare sååååå alt for snill!

Men siden jeg tok nesten 400 bilder i helga, så må jeg redigere bort noen og så får jeg komme tilbake med en foto-safari;)

Forresten så ligger det en liten utfordring til deg hos meg. Håper du tar den. Den er ikke stor og vanskelig, og den er selvsagt veldig frivillig.

Natti natt og ha en hærlig uke. God jakt om du drar ut på flere slike deilige turer:)

Klemziklemz:)

Rune Eide sa...

Den slags jakt har jeg sans for - samme naturutbytte, men mye bedre bildeutbytte. Som her. Den andre får de med drapsinstiktet ta seg av.

Marie sa...

Eg likar også denne måten å jakte på best :)

Nydelege bilda :)
Du er sikkert velkommen innom hos Ida du også. Ho er gjestfri og har eit varmt hjarte :)

Håpar at eg og du kan treffast ein gong det passar seg slik :)

Ha ei fin veke :)

GundaM sa...

Ja dette er en jakt også jeg kan like du;) Og vakkert!

Synd du var opptatt sist helg da, men vi tar det igjen;)

FO - 2 sa...

Det er flere måter å treffe blink på ja! ;)
Flott safari dette. :)