lørdag 5. desember 2009

Luke fem - Lukten av pepper

Kjenner du kakelukten slå i mot når du åpner "luken" i dag? Jeg kan ikke bare skrive om motorsykkelturer og norsk natur så jeg har vært i Pepperkakebyen og fotografert livet der. Det var liv og røre kan jeg hilse og si! Båtene trafikkerte på Vågen ..... .... og Skansen bataljon marsjerte i gatene. Buekorpsguttene var stilige og pyntet og stod perfekt i giv akt. Dette har de øvd på :-) Nå har natten senket seg og det er ro og orden i rekkene.
Tilsynelatene i hvertfall. Men en kan aldri vite hva som skjer en lørdagsnatt. De fleste holder seg hjemme bak pepperkakeveggen ....Koser seg i hjemmets lune rede, spiser Non Stop og knasker sirupsnipper. Lurt å lade opp til neste uke for da kommer tusenvis på besøk. Ikke lett å være kakemann da nei!!

10 kommentarer:

RuneE sa...

Du har fått med deg det viktigste i dette års Advent - Pepperkakebyen! Reaksjonen blant Bergenserne da den første ble knust viser to ting som vi kan være stolte av: Kjærligheten til barn og sansen for tradisjoner. En uslåelig kombinasjon.

Man skulle av og til tro at denne kombinasjonen ikke fantes andre steder i dette tilfellet når man ser enkelte andre steders reaksjon.

Turid sa...

Flott pepperkakeby-ligger mange timers arbeid bak dette-gjordt to ganger til og med!
Bare å ta av seg hatten for felleskaps følelsen som var til stede , når dette måtte gjøres på nytt........

Petunia sa...

Det er jo helt tragisk det som skjedde med Pepperkakebyen, men det rare er jo at det kom noe positivt ut av det. Bergenserne har virkelig ståt sammen for å få den bygget opp igjen og maken til PR skal man lete lenge etter.
Vi har tenkt oss en tur ned deit vi også, men venter kanskje til det verste rushet har lagt seg.
Kjempefine bilder du har tatt!

Anne sa...

Å hælle dussan, noen er nok litt mer ivrig med det kjevle enn andre :-)

Men du så gøy det var å se skikkelige bilder av den pepperkakebyen, for vi har jo hørt ganske så mye om det i media vet du. Tragisk at det gikk som det gjorde, men ser den nå er opp å går igjen, restaurert på en måte, he he he

Marie sa...

Å så vakker by dette var :)

Anne-Berit sa...

Fantastisk,tenk at noen kunne ødelegge noe så fint.Godt de har fått bygget Pepperkakebyen opp igjen.Klem:-)

Tofo sa...

Nydelig presentasjon av pepperkakebyen;-)

Anonym sa...

Jeg har sansen for storbyferie. Men dette var jo toppen. Rent til å spise opp!! Var sykkelen din med blant alle pepperkakekreasjonene da Gawo? Hvis ikke må du hjem å bake.
Sirupssnippen

9na sa...

Flott presentasjon av pepperkakebye, inponerende altså, og så fort den ble oppbygd igjen da...

Hilde S. sa...

Så utruleg flott pepperkakebyen er:)
Eg var heilt sjokkert over at nokon kunne finne på og øydelegge den.
Flott at den vart laga på nytt ivertfall:)
Kos deg videre i førjulstida.
Klem H