søndag 29. august 2010

Stein til begjær

Den som bor her må være glad i naturen. Glad i vær og vind, bokstvelig talt. Her skifter været mye og utsikten deretter. Et spennende sted. De kan da ikke kjede seg et sekund? Jovisst ser det øde og forlatt ut, men det er det neppe. Men skulle det nå bli for kjedelig en liten stund kan de bare rusle ned i fjøresteinene. Her er det ikke grått og kjedelig. Her er det farger for den som har øye for det, og mye spennende og oppdage. For se her da!! DETTE kaller jeg stein. Har du sett noe så fint. Jo, det er mange som har sett dette. Steinen er kjent langt ut over landets grenser. Dette er Kannesteinen. Den står i fjøresteinene i Oppedal på øya Vågsøy i Sogn og Fjordane. Jeg kjørte dit på en MC tur, rett og slett for å se denne vakre steinen. Jeg hadde hørt om den før og faktisk så trodde jeg den var kjempestor, for sånn så den ut på bildene jeg hadde sett. Men så stor var den ikke, bare 3 meter høy og i tillegg godt gjemt mellom svabergene og de andre steinene. Fra sjøsiden og i vinkel fra siden er den ikke noe spesiell, (klikk her så kan du se selv)men å se den fra land derimot - ja DA er den spesiell. Slipt og formet av is, stein og vann gjennom tusener av år slik at den har fått denne helt spesielle fasongen. Like vakker som et håndlaget champangeglass. Her står steinen til glede for alle som vil ta seg en tur. Da jeg var der beundret jeg den vel og lenge og tok mange bilder. Nå sitter jeg hjemme og lurer på hvor mange år det tar får stetten knekker......................

9 kommentarer:

Randi's Tanker sa...

Det er ca 20 år siden jeg så Kannesteinen og jeg synes "stetten" er blitt tynnere. Tror jeg må bla i gamle bilder for å sjekke.

Havlandet er herlig!

9na sa...

Guri malla, det ser ut som halsen på en dame på nederste bildet!Knekker hun ???

Eli Kristin sa...

Kjempeflotte bilder! Dette er en tur jeg har på "lista" mi, he-he. Utrolig vakkert - men jeg trodde også at den var mye større enn det du beskriver her!

Flotte steinbilder under også. Mye liv og farger i naturen uansett materialer - og steinen er overalt, he-he. Blir mange supre bruksmåter og fotomotiv av slikt!

Ha ei super uke! :)

Anne sa...

Å trøstes min!! ta meg nå dit da!! selv om den steinen er vel stor å putte i lomma, he he

Ser nesten ut som en sjakkbrikke ved første øyekast, men tilbake sitter man med beundring over naturkreftene og hva de kan utrette over tid.

Synes jammen det fyrtårnet var spennde også jeg og kunne mer enn gjerne tenkt meg en natt eller to der i skikkelig ruskvær, men men en kan vel ikke nå over alt heller :-)

Fin fin ukestart til deg kjære venn. Glad du blogger igjen jeg nå, oppholdet ditt var alt for lenge du, he he

ArneA sa...

Er det ikke for j... at når vi først oppsøker naturperlene rundt Måløy så er havet sur.
I stedet for å vise oss de virkelige kreftene i storm og sjø, blir det penvær og "vakkert".

MajorogMeg sa...

Der var det nydelig....kan vel kalles for "stein-gal" jeg også, for stein er vakkert.
Kannesteinen var litt av et syn, den var flott:)
Ha en fin mandag:)

RuneE sa...

Her har du fått med deg Norges mest berømte stein - dette kan måle seg med bilder jeg har sett i "Klubben".

Viola sa...

Bra det er flere som er steingal! (me too) Dette var flott du! Og vet du hva jeg først tenkte på?? Jo, E.T.
:) Samme hodefasong!

Turid sa...

Tusen takk for at du delte denne med mæ- har nok sett bilde av denne steinen tidligere, men ikke så bra bilde som dette.
Skikkelig morsomt at fasongen forandres slik etter som hvor en ser den fra.