mandag 23. august 2010

Stein Gal

Jeg har sikkert sagt det før. Jeg er steingal!
Med det mener jeg at jeg elsker stein. Stein i alle fasonger og farger, ja jeg liker rett og slett å ha stein rundt meg. Ikke så å forstå at jeg hadde bygget hus i steinrøysa neri bakken. Neida, jeg samler noen her og der og danderer de i hagen hjemme eller i tunet på hytten. Jeg liker både fargene og fasongen på stein. Som denne for eksempel. Den har jeg funnet ved elvekanten nær hytten min. Nydelig, ikke sant? Stein er jo brukandes til så mangt. Til bord og benker passer det perfekt. Eller til skiltstativ som her. Det er ikke den ting de ikke passer til. Ja til kreasjon og pynt duger stein godt. Akkurat dette står utenfor Polarsirkelsenteret. Til stor glede for alle turister som tar turen dit. Og stein er det nok av der. Turistene lager varder både her og der. Artig det, men jeg liker aller best de varder jeg finner i fjellet. Der står de til god nytte når tåken kommer sigende og er til hjelp for den som føler seg litt "lost". Jeg vet at Anne er like glad i varder som det jeg er :-) Faktisk er det mange som er glad i varder. Og når en finner en fin varde på turen må fotoapparatet fram så klart for finere fotomotiv skal du gå langt etter. Ingen tvil om det. Gleden over stein tror jeg kommer i tidlig alder. Og varer hele livet. Men uansett hvor stor og sterk en blir får en ikke alle med seg hjem, enn hvor gjerne en vil.

12 kommentarer:

Muffin sa...

Stein er fine greier, og en av livets goder som er tildelt oss i rikelig monn. Gratis!
Flotte bilder, og jeg misunner litt den salonggruppa av stein.

Anne sa...

YES!! og underlig er det at en ikke fant en mann med samme navn (Stein) men jøsses å ja, vi elsker det bare vi to.

Fikk faktisk sønnen til å lure ut en ganske stor en fra Pompeii å sjø, så et lite minne fra den historiske plassen lå nok i kofferten på hjemturen.

Stein får man i grunn aldri nok av synes nå jeg da, men så er det ale de store en skulle hatt med, som krever litt mer enn mannskrefter også, så vonde å gå ifra, for i sitt hode ser en hvordan de villle blitt både her og der i hagen, men men thats life...

Leste faktisk i en avis her i sommer at stein er bra for heimen også, ying yang, myk og hardt, og dill og dall, men skulle visstnok være bra for både dette og himt, en føler sikkert på det uten at en tenker for mye over saken sikkert.

lite vader har blitt her denne smmeren da, en håper nå bare på en flott høst slik at en kan oppleve og se noen av dem også.

Stienfin dag til steinfin Bergenskjærring

Turid sa...

Flotte stein bilder fra deg-er nok stein gal sjøl , så æ har bært "noen" kilo ,ja.
Ha en flott august!

RuneE sa...

Det var skikkelig steintøft!!! Jeg liker også slike bilder av dingsbomser med struktur og form. Det blir aldri kjedelig.

PS Takk for kommentaren - F: er i Kristiansand, men hva den gjør der må Fuglene vite.

Wenche sa...

Stein er fasinerande saker. Berre synd at det er så tungt å bære på når ein går tur:) Masse flotte steinbilder har du i allefall tatt. Likte godt steinbenken din.

randi K design sa...

Takk for fine ord! Du er en glimrende fotograf, fanger stemninger ser det vakre i hverdagslige ting. Forstår godt din svakhet for stein.. Jeg har selv huset fullt. Min mann er geolog og har dratt med seg stein i alle former og farger. Jeg reiser ofte tilbake hit med stein i kofferten, plukket i fjæra, i bekken eller på fjellet... Et lite stykke Norge i utlandet. Ha en fin seinsommer og høst, og en forsatt god jakt med kameraet!

Ida sa...

Steingal" ja...
Det kan vi alle bli etter å ha sett bildene dine her. ;)
Virkelig flotte eksemplarer i alle størrelser og formasjoner.

Og du, om du ikke har sett det, så må du ta en titt her:
http://www.nrk.no/nett-tv/klipp/658639/

Spol frem og se på hagen som vi kan "vandre" i ca. 17 minutter ut i programmet. Sukk! Vakkert!!!

Jeg hadde salgsutstilling på "Langøymarknaden" her på Sotra, ja.
Venta på deg... ;)
Fikk solgt en god bunke med bilder. 41 for å være nøyaktig, og er veldig fornøyd med det. :))
Det frister helt klart til gjentagelse.

Ha en fin kveld i verdens vakreste by!
KLEM.

TurboLotte sa...

For en flott blogg du har!! Helrige bilder.
Jeg elsker stein!! Så dette innlegget gled jo rett inn hos meg.
Takk for hyggelig kommentar i bloggen min!

ArneA sa...

Jeg må nok innom her også, ser jeg nå

Anonym sa...

Å så nydelige bilder av noe vi har til felles du og jeg. (og Anne!) ha ha :D

Stein får jeg heller aldri nok av. Jeg dro jo stein med hjem fra Kreta også som nå ligger på bordet på hytta som pynt. Dukstein for å være helt nøye.
Du må forresten bare ta deg en tur på Mølen her i Vestfold du. Og sitte der og ta på de herlige runde glatte steinene helt nede ved sjøen er herlig :)

Neste sommer håper jeg å plukke stein hjem fra italia :) vi får se ;)

Marie sa...

Eg er også glad i stein, og det passar fint sidan hagen er full av både berg og stein :)

Også heiter sonen vår Øystein Vågshaug, det kan vel neppe b li meir jordnært enn det, hehe.

God helg :)

Petunia sa...

Herlig:)