lørdag 8. januar 2011

Kålhode

Jeg føler meg helt full ... i hode.
Helgen min går med til fotokurs og i dag hadde vi fokus på bildeprogrammene Lightroom og Photoshop. Skal si det var mye nytt. Noe gikk sikkert inn, i hodet altså, men mye av det som havnet der tror jeg at jeg må bla langt inn i hjernebarken for å finne tilbake til. Aner ikke helt hvor mange lag jeg må skrelle av før jeg finner fram til det. Husker nesten ikke en gang hva det var jeg skulle huske. Men moro var det - og noe lærte jeg sikkert. Til nå har jeg brukt Adobe Photshop til å etterbehandle bildene mine. Kan ikke så mye der heller, men har klart meg på et vis. Nå skal jeg gå et steg videre, skal kjøpe Adobe Photoshop Lightroom 3 og prøve det ut. Om du har lyst til det samme kan du laste ned en gratis prøveversjon av programmet og leke deg i 30 dager . I morgen blir det å lære mer om fotoapparatets mange finurlige innstillinger. Jøye meg. Jeg må tømme hodet for å henge med.
Akkurat dette hode står ikke og svaier på toppen av min kropp, men henger på stueveggen hos meg. Det er et tekstilbilde som er laget av Marianne Lien. Hun er tekstilkunstner og holder til på Bryggen i Bergen. Klikk her så kan du lese om mer om henne og hennes arbeider.
(ArneA, du var jo så interessert i hva som var bak tulipanene - nå vet du det!)

5 kommentarer:

9na sa...

Utrolig tøft bilde!!!! Høres moro men vanskelig ut med fotokurs!

RuneE sa...

Det var et veldig bra bilde! Og kjenner jeg deg rett lager du meget snart noe like bra i Lightroom og Photoshop :-)

Stifinneren sa...

Det var et veldig fint bilde.
Så gøy å høre om fotokurset. Jeg skal si det er mye dere er innom. Skulle gjerne hatt et kurs i diss bildeprogrammene. Det hørtes spennende og lærerikt ut.

Fortsatt god helg!

Havfruen sa...

Skulle hatt kurs jeg også....både i foto og etterbehandling...
Stilig bilde med herlige farger:)
Ha en fin søndag:)

ArneA sa...

Har vært nesten helt tom i hodet en stund, så jeg fikk først nå tak i kommentaren din om tullipanene. Mariannes bilde er helt topp, og kanskje kan du få til noe tilsvarende med ditt nye program.
10 dagers forsinkelse på å vite kan jeg leve med.
Ellers er det Baccalao til middag i kveld, så en Dao "Quinta do Corujao Reserva 2009" skal måles mot din Pizza Douro.
God snøhelg