søndag 9. januar 2011

Linjer og sånn

Etter en helg med fotokurs sitter jeg her litt sånn "matt" tilbake. Kikker i bildemappene mine og lurer på hva er det egentlig jeg har drevet med . Har jeg ikke skjønt noen ting før? Hva tenkte jeg på i desember da jeg fotograferte bringebærbusker i Sogn? Nå vet jeg at linjer er viktige i et bilde. Jeg har lært om komposisjon, Det gyldne snitt, tredeling, kontraster, balanse og .. ja jeg vet ikke hva. Fra i dag av må jeg tenke meg om når jeg tar et bilde.
Jeg har lært om blender, lukker ISO, kompensering. Og jeg har lært at fotografering av snø er vanskelig. (...det var nå enda godt).... Det ender vel med at jeg ikke tør vise et bilde her lenger. Dere tror kanske at jeg har blitt flink etter et helgekurs. Hadde det bare ikke vært så mørkt og regnet sånn hadde jeg vært ute på trening. Nå gjelder det å ikke miste motet.

9 kommentarer:

GundaM sa...

upps, det første som slo meg var at det var risikabelt å bo under den lia der selv emd bringebærbusker....

fotokurs ja, skulle trengt det jeg og men mest det fototekniske da .

lykke til med treninga, selv driver jeg ute på ski for tiden ;)

JULIE K sa...

Ja fotokurs ønsker jeg meg og. Er utrolig dårlig fototeknisk...drømmer om å lære. Men samtidlig må ikke kunsskapen ødelegge for oss å vise eller å ta bilder. Har opplevd at bilder som er "dårlig" ofte har fått flere kommentarer en et bilde som er bra...det er det å fange følelsen i bildet. Synes og den lia var litt skummel : )

Stifinneren sa...

Hehe.... Du skriver fornøyelig. Ser ut til å ha vært et lærerikt kurs. Det hadde vært moro å deta på. Jeg ser jeg har vanvittig mye å lære.

Ha en flott kveld!

Havfruen sa...

Snø er vanskelig...linjer også....jeg savner et diagram i kamera....for å få til rette bilder!!
Du er på god tur til et bedre fotoliv:)
Lykke til:)

Anne sa...

Sier som Gunda, upps..., men tenker litt mer på det fotokurset jeg nå da... Det må fordøyes lille venn, om noen dager vil ting bli litt enklere når det har modnet litt i ditt lyse vakre hode :-) Sikkert spennende, men skjønner helt hvordan du har det på innsiden, en ser med ett alle sine feil, en får en liten oversikt over alt en ikke kan, alt er så uoverkommelig med ett...

MEN gleden, sier til meg selv ofte ofte, at DEN!! skal ingen ta fra meg. Det tåkebildet jeg la ut i kveld også du vet, en ser jo selv at linsa ikke er god nok, eg vet at jeg burde satt kamera på stativ om ikke annet, men... tja, jakte på det perfekte?? finner man det?? hva er virkelighet og hva er tilgjort i alle disse vakre bilder vi ser... dette kunne en jabba masse om du, men når en hører at noen sitter i dagevis for å redigere et bilde... ikke helt der jeg da, alt for impulsiv og ønske og gjengi det mitt eget øye og hjerte så på en måte. Nei, denne diskusjonen tar vi mens vi deler en god gammel rødvin!!

Bildet ditt, sukk... som de fargene tiltalte meg du :-) fytti katta, vært perfekt i denne heimen også du vet, og nå skal jeg skjekke ut linken til den kunstneren.

Kvelden her skal avsluttes med Walander før jeg finner senga, bare elsker den mannen du,m tv2 kl 2145.

Anneklem til deg, en varm en å, bare fordi du er til og deler.

RuneE sa...

All teknikk og "gyldne snitt" er vel og bra og helt sikkert nødvendig. Likevel står vi tilbake med at det er hva fotografen selv har "innebygget" som er det viktigste. Der hat du, som bildet viser, mye innebygget som vi andre må slite for å komme i nærheten av.

Irene sa...

Så gøy at du fikk så mye ut av fotokurset... føler at jeg kjenner teknikk og kamera passe godt, men vet jeg har mye å hente! Skulle gjerne vært på samme kurs som deg! Nesten ergelig at vi ikke bor på samme kant av landet! Skal følge med deg, så kanskje jeg lærer noe nytt!

Ha en fin kveld ... Irene :o)

ruma sa...

Awe inspiring your works!!

Greetings!

Saga, Japan.

ruma

http://p.tl/6AtP

Turid sa...

Og så kommer det litt an på smak og behag og på øyet som ser:))) Syns du tar nydelige bilder jeg! Men selvfølgelig er det masse å "lære";)

Men sier som Anne, gleden er viktig!

Ha en fin ettermiddag, og nå kan du "øve deg" på snøbilder:)

KLEM;)