mandag 22. oktober 2007

Halloween

Halloween ,eller Allehelgensaften som det heter her i landet, feires 31. oktober. Tradisjon for feiring den kvelden er ikke så stor i Norge, men den øker for hvert år. Særlig handelsstanden legger seg i selen og vil ha oss alle med. I Amerika derimot er dette stort. Jeg var i Statene i fjor og fikk selv se hvordan de feirer og pynter over alt. Noe var .... av det skremmende og grusomme slaget....

... noe var kreativt og morsomt... ... noe var bare søtt og pyntet opp... og noe var .. jo større jo bedre!! Har du planlagt pynten til 31. oktober???

15 kommentarer:

Marie sa...

Eg har ikkje heilt sansen for heile Halloween eg om eg skal vere ærleg... Handelsstands gimmik for å få oss til å bruke pengar på stæsj og snop...
Må innrømma at gresskar med lys i er fint da...

Ønskjer deg ein fin tirsdag :o)

Turid sa...

Artig å se dine bilder fra amerika, men den dagen er ikke merka av på min kalender for å si det sånn... kommer ungene innom, så får de så klart noe i posen....Ha ei fin høst uke med eller uten halloween forberedelser.

Ida sa...

Uehhh....!
Dette var jo både vakkert og skummelt.... ;)
Bildet med fuglehuset er flott.
Fine sammensetninger.
Det er fint å pynte opp med noen gresskar, men vi må ikke la hysteriet ta overhånd....!
Det hele handler vel mest om penger da.....
Det holder med julebukker.
Og de er mye mer sjarmerende... :)

Sylvia sa...

Nå har det seg sånn at guttungen her i huset har bursdag på selveste Halloween, så her har det blitt feiret hvert år, kan du si! I år blir han tenåring, men jeg tror han vil ha det like "skummelt" som vanlig, den dagen. Jeg bakte et år en skummel/vemmelig kake, som kun en turde å smake på.......så jeg baker kun enkle kjeks etter det..hi hi......

RedRobin sa...

Morsomt å se så fine bilder fra den "autentiske" feiringen :o)
Hjemme hos meg blir det nok dårlig med Halloween-dekorasjoner er jeg redd...

Ha en strålende uke!!

Petunia sa...

Jeg synes ikke vi trenger å adoptere alt fra "over there".. Dette er noe som handelstanden - her i landet- har satt og pønsket ut. "Hvordan suge mer penger ut av noen flere stakkers foreldre".Jeg melder meg ikke på dette løpet - sorry.
Minstemann var på halloweenparty hos en klassevenninne i fjor. Han hadde på seg spiderman drakten fra nyttårsaften.. Spooky nok det...mange som ikke liker edderkopper. Men det var helt greit for han.

Anemone sa...

Utrolig..., disse amerikanerne du. Ikke så vant med slik feiring her hos oss da. Synes egentlig det er litt tull og jeg da, barna som går rundt og på en måte "tigger" etter godterier. Eller ? nesten litt usikker. Julebukk derimot , der de om ikke annet synger en sang, kan det være litt mere mening med.

Vært på Sotra ser jeg....?, husker båten fra Ida`s blogg.

Anemone sa...

Du ja... de bildene på bloggen min, det ssoverommet med den vakere utsikten.... Er nok fra et hotell i Kenya. Har alltid hatt en drøm om å reise dit. Til Kenya ja, tror lystet og naturen der er noe helt vidunderlig.
På en sykepleielønn kommer en nopk ikke halvnært det hotellet sikkert ikke, og telt, hmmm tror kanskje det kunne blitt vel varmt i under den teltduken, og de ville dyrene. Måtte hatt med han dærre "Die Hard" typen da gitt skulle jeg følt meg trygg.

Apropo Bruce W. urolig kjekk da, kjenner det kribler bare ved tanken, huff...

Kanskje en skulle begynt å tippe lotto, sendt kupongen til "Rose" som bor i Verdal, og lottogevinsten hadde vært ert faktum ? !

Ha en fin fin fredag :-)

HildeS. sa...

Heisann.
Ta ein kikk i bloggen min:o)

Andrea sa...

Good pictures. Sure wish I understood the words. :)

Sandy Carlson sa...

Excellent images!

GAWO sa...

Jeg er ikke den store fan av Halloween jeg heller. Det var artig da jeg var i USA, da var det mest pynten jeg fikk med meg. Og den var artig. Men tigging ved dørene synes jeg ikke om . Liker ikke julebukker engan jeg. Så for meg må gjerne Halloveen bli "over there".

Thanks for nice comment Andrea and Sandy.

GAWO sa...

HildeS: nå ble jeg nyfiken du!! Skynder meg over til deg.

dot sa...

I love the pictures, especially the bird houses.

randi K design sa...

Hei, og takk for besøk på bloggen!
Jeg har kjøpt inn "pumpkins", 3 stykker.. Det er tradisjon å skjære dem ut kvelden før, for de råtner fort når er skjært i.
Halloween er ikke så gale som noen vil ha det til. Må innrønmme at det tok litt tid å venne seg til, men ungene gleder seg stort, vandrer litt opp og ned i gata i skumringstimene, og de fleste er forberedt på at de kommer. Vi pleier sette oss utenfor sammen med noen naboer, og en stor bolle med godteri. De som ikke vil ha besøk skrur av lyset på fremsiden av huset, og det blir respektert.Egentlig så er det ikke så mye annerledes enn julebukk, og det har de ikke her..
Ha en fin Halloween...