søndag 7. oktober 2007

På 2 hjul i Sogn

En MC-tur til Sogn om høsten er tradisjon. Høstens farger er mer intense enn noensinne i år og jeg gledet meg til å oppleve dette og få en lang helg sammen med gode venner. Vi startet fra Bergen fredag middag og i det nydelige høstværet var det en fryd å sette seg på sykkelen.
En stopp på Vikafjellet for å kjenne høstens klare fjell-luft hører med. Det var ikke kaldere enn + 9 grader selv om Kong Vinter allerede hadde vært på besøk på de trakter.
En matbit smaker ekstra godt etter en tur over fjellet :-) og på Vestlandet er det mange fine rasteplasser. Vårt valg falt på Vik i Sogn.
Etter mange timers kjøring og utallige stopp siger kvelden på og det er tid for å slå seg til ro. Jeg har ordnet med overnatting i Luster og alle ble glad da jeg kunne si: "Her skal vi bo".
Og med en utsikt som dette fra terrassen er det bare å nyte det gode liv.
Solen kommer med sine varme stråler neste morgen og vi planlegger en liten utflukt.
Forskjellige alternativer ble diskutert men til slutt ble vi enige om Fjærland. Vi fikk en fin kjøretur inn dit, selv om dagen startet med bare noen få varmegrader. I Fjærland ligger NorskBremuseum. og vi tok turen innom.
Et lite stykke ut i Fjærlandsfjorden finner vi bygden Mundal. Vi avla et lite besøk også her.
Mundal er kjent som DenNorskeBokbyen og mang en turist har vært innom denne sjarmerende bygden. Er du på de trakter så anbefaler jeg å ta turen innom her. Så som søndagen og vi tok fatt på returen. En annen rute ble valgt og selv om været var litt mer overskyet og skiftende fikk vi en fantastisk tur. Lærdalstunnelen har vi kjørt så mange ganger før så om været tillater det er det mye mer spennende å kjøre over "taket" på tunnelen. "Snøveien" kalles den, veien over Lærdalsfjellet. Men da vi kom opp i 13oo m høyde var det så kaldt at det ble ingen fotostopp. Men her et et bilde fra veien opp mot fjellet. Lunchstoppen vår tok vi ved det nye utsiktspunktet over Aurland. Et spennende sted som fortjener et besøk.
Her kribler det i magen når vi spaserer utover...
...og enda mer når vi kikker ned i selve bygden Aurland. Høstfargene er like intense over alt hvor vi kommer og denne helgen er været med oss og Sogn får vist seg fram på sitt aller fineste.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Hei hei :) Det er sååå flott i Sogn! Jeg har faktisk vært i Aurland, men du hva det den derre "sklia" er for noe som du har tatt bilder i? Det kribler i magen?? det er jo stupbratt i den.. oj oj oj tenkte jeg bare???

Utrolig fine bilder og ja jeg tror på deg når du sier det var kaldt ja! :) god søndag!

Petunia sa...

kjemfin tur dere hadde og så fine bilder. Jeg har vært i Sogn noen ganger, men kunne godt tenkt meg en tur igjen.
Norge er et vakkert land og det må vi få lov til å si selv om vi bor her.
Det er bra at det ikke er denne helgen dere er avgårde.... det er meldt snø i fjellet:(

Anonym sa...

Nydelige bilder, takk for titten!
http://www.siddis-in-houston.blogspot.com/

Sylvia sa...

Takk for turen, men nå er jeg litt svimmel og kvalm etter at jeg ble med deg ut på det utsiktspunktet. Har nemlig litt "skrekken" for slike ting. Og for en utsikt. Unbelieveable!!!!!

Turid sa...

Takk for den flotte turen du tok meg med på. Helt imponert over hva du viser frem, dette er "utsikt" en aldri får se på TV. Lurer også på hva den "sklia" er for noe , som kommenteres av koselig koselig.
Utrolig interresant med linkene du hadde lagt ut, nok en gang ., Tusen takk for at æ fikk være med!

Anonym sa...

Tenk å få være med deg på tur! Så flotte bilder og gode og informerende kommentarer.Legg ut på tur igjen og hold oss oppdatert!
Hilsen MC+

Marie sa...

TUSEN TAKK! for nok ein fantastisk tur! Blir ikkje så lange mine turar, men kjekt likevel.
Ha ein fin mandag :o)

Anonym sa...

Hei. Ja, da er fint i Sogn. Du har teke mange flotte bilder. Etter mange helgar med dårleg ver, blei det endeleg godver. De er velkomne til Sogn neste år og. Klem

Ida sa...

Takk for en fin tur!
Er det ikke vakkert i Sogn vel?! ;)
I den bygden som sees fra utsiktspunktet, er jeg født. :)
Klem fra en Sogning.