lørdag 19. april 2008

Sykkeltur langs Nordåsvannet

Innimellom MCkjøring må jeg trimme litt og hva er vel bedre enn å tråkke litt og svette litt på min trøsykkel. Og i dag på en lørdag, i strålende sol og nesten sommervarme føltes det som en drøm å dra avgårde. Jeg valgte å tråkke Nordåsvannet rundt. Mest fordi jeg ville sjekke hvordan det sto til med båtlivet. For det er sånn at når MC sesongen starter så starter også båtsesongen.
Og ganske riktig. Det var et yrende liv. Jeg stod på Strømme bro og kikket ned på dem som forlot Nordåsvannet og drog på cruise ut i saltere sjø. Det så fint ut!
Joda, våren er kommet for fult i Bergen... og om litt starter badesesongen. Jeg vil nok delta der også.

15 kommentarer:

Marie sa...

Ser ut som ein nydeleg tur! Gratulerer med eit år som bloggar! Koseleg å bli kjent med deg :)

God dag til deg, klem...

Ida sa...

Flotte bilder fra turen din.
Her satte de flere båter på sjøen i går. Ett sikkert vårtegn det også ja. :)
Kos deg denne søndagen. Det er jo strålende ute, så nå går jeg UT! ;)
Har noe til deg på bloggen min. :)
God søndag!

Petunia sa...

Jeg så også at de var et yrende båtliv på Nordåsvannet i går. Fra utkikkspunket på fjellet bak oss, så så Jølle og jeg rett ned på Nordåsvannet i går (se bloggen min) og tidlig på morgenen, var det allerede båter som tøffet utover mot Strømme bro. Helgeværet har bare vært helt nydelig om man er på sykkel (med eller uten motor), i båten (den også med eller uten motor hehe) og til fots. Vi får bare nyte det så lenge som vi kan:)

Muffin sa...

Her oppe på tundraen er det lite vårstemning, så tusen takk for at jeg fikk nyte litt vår her i bloggen din.

Sylvia sa...

Selv om det er snødekte fjell, ser det nesten ut som sommeren. Det er nydelig med det været vi har om dagen, og det trenger vi virkelig. Etter den lange vinteren, og all snøen vi fikk, for ikke å snakke om sommeren i fjord, som regnet bort.
Nå er det bare deilig å kjene sola som varmer på huden, og vente på sommeren!!
Klemmer fra sør.

Marie sa...

Sjølvsagt vil me ha mange lam, men to per sau er passeleg.

Sauen har berre to spenar og er det fleire enn to lam vil nr. tre eller også nr. fire nokså snart komme til sides. Lam må ha rikeleg mjølk for å veksa og halda seg friske. Trillingar og firlingar som er for mange til sauen må me "flaske" opp, dvs. at me lærer dei til å suge av smokkar festa til ei bøtte. Dette er tidkrevjande og ikkje minst dyrt. Me reknar med at det blir dyrare å fore desse lamma enn det me får for dei til slakt. Ein 20 kg sekk tørrmjølk kostar 740kr (er litt usikker på kor mykje det går i kvart lam, men me gjev dei mjølk i ca to mnd). Etterkvart som dei veks et dei anseelege mengder kraftfor ca 40 kg (ca 3,50 kr kiloen)kvar på dei mnd. me har dei. Lamma veg mellom ca 15 og 18 kilo slakta og me får ca 30 til 35 kr kiloen alt etter kvalitet.

I fjor starta eg med 18 alelam. Dei første to-tre vekene brukte eg fire timar til dagen på dei(sju dagar i veka!). Etter at me hadde vaksinert dei i mai tålte seks av dei vaksinen dårleg og døydde. Då hadde dei fleste stort sett lært seg til å suge på bøtta. Eg blei veldig lei meg nokre dagar, eg blir jo glad i dei når eg held på så mykje med dei.


Så derfor snakkar eg om overskotslam.....

GundaM sa...

Nydelige bilder og flott vær! Håper sola kommer tilbake hit og snart;)

Hjemme etter loppis i sverige jeg da, litt sliten men fornøyd;)

Marit sa...

Du spreke dame. En sykkeltur i strålende vær og i slike omgivelser må da gjøre godt for sjelen. Skulle gjerne tråkket med deg på denne turen. Det er godt å se at det norske folk er på tur ut av mørkehjemmene sine, klare for å innta båter, hytter, mc, hager og alt annet som har måttet vike vei i mørkemånedene.

Takk for turen til deg også. Ta meg med på flere.

ArneA sa...

Herlige bilder når været er som dette. Det er jo sjelden i Bergen, eller ????
Fortsett med serien inkludert badesesongen. Den er vel like rundt hjørnet hos dere nå som solen viser seg. Da spiller gradene mindre rolle.

Stjerneglimt sa...

Så flott natur! Bare til å ta for seg og nyte! Ikke rart du får lyst på sykkeltur her. Takk for titten =0)

Anemone sa...

Nydelig da gitt, og disse bildene lukter av sommerstemning. Men bading...., ikke riktig ennå nei... gr.... kaldt da gitt...

RuneE sa...

Nydelige bilder fra N"Nordåsen" - innom Kyrkjetangen også, eller ser jeg feil? Hyggelig å se at det ikke bare er beooooom, broooom!

PS Takk for koselige hilsener!

Lene sa...

Heeeei, Gawo.

Først - litt småkrise at jeg ikke har sett kommentaren din før nååååå... Men jeg har litt for lite bloggtid om dagen (kommer sterkere tilbake).

Dernest - såååå koselig at du vil komme innom meg! Juhuuu. Vet du - etter at jeg lukket bloggen, blir det stort sett til at jeg går innom de som har tilgang til bloggen min. Men jeg har vært innom deg flere ganger :) Du vet - disse damene til mannen min ;))) Og flere ganger har jeg hatt lyst å kommentere hos deg, men blir litt dumt når du ikke kan klikke deg tilbake til meg. Men nåååååå kan du :) Har sendt deg en invittasjon på mail. Su må gjerne linke meg på siden din, men skriv inn adressen min manuelt - ikke kopier teksten som står i åpningsmailen (det kan visstnok lage en inngangsport for andre). Og jeg har jo såååååå mye hemmelighetskremmerier jeg bedriver inne på bloggen min. Fniiiis ;)))

Ha ei god natt, Gawo :) Og hjertelig velkommen innom :)

klem fra Lene (detbesteilivet)

Nilla sa...

Flott sted det der da:)

Kjenner at jeg GLEDER meg til å sette ut båten vår jeg også nå....

Ha en strålende dag.

Anniche ♥ sa...

Her var det jammen også nyyyydelige bilder !!!