søndag 22. juni 2008

Steingal

Jeg er kanskje litt små gal men ikke stein gal. Nei, nei jeg er som så mange andre heller Steingal. Jeg liker alt av stein og finner jeg en strand med vakre steiner må jeg bare bøye meg ned og kikke og gjerne plukke med meg noen. Steiner som er slipte av sand og sjø er vikelig topp.
... og det gjør ingen ting om jeg er i fullt MC-utstyr. Jeg stopper opp så snart jeg ser en strand og leter ivrig over alt.
Og er jeg først på tur er det ikke lett å passere en spennende stein. Se bare her. Denne fant jeg på MC turen min til Vestkapp. Denne steinen kan vi vel kalle en bauta. Men denne her fant jeg da jeg var på Fotosafari. Makan har jeg aldri sett. Har du?
Jeg hadde Fotosafari i Loen og stikker du innom der i sommer kan du ta denne fine steinen nærmere i øyesyn.

13 kommentarer:

Petunia sa...

Jeg er steingal jeg også - alt fra singel til digre fjell. Tror du det er et kvinnelig gen det at vi må plukke med oss sånne steinsuvenir fra steder vi har vært på?
Hvis menn skal vise frem steiner de har sett på sine ferder, så er det alltid sånne Obelix bautaer som de kun har minne av på bilder, mens vi putter steiner i lommer og toalettmapper og der vi måtte finne plass. De er bittesmå, runde, hjerteformet eller har en nydelig farge...ja noen liker best dem som sitter og glitrer på en ring sågar.
Jeg liker bautaer jeg også og synes varder som er bygd av turfolk i fjellet, kan være fantastisk vakre, men jeg liker som sagt de små også...
Jeg fikk en liten rund stein fra min første kjæreste en gang tidlig i tenårene. Jeg tror i ettertid at han må ha stjålet den fra sin mor (hun var også steingal)og den steinen var så god å holde i hånden..Akkurat som kjæresten var;)
Det forholdet tok jo slutt, men steinen hadde jeg alltid med meg i mange år etterpå.
Flott og inspirerende innlegg, Gawo og veldig vakre bilder:)

RuneE sa...

Steingal er det en må være for å få et godt bilde, og her ser jo både steiner og en sans for humor som passer meg utmerket!

PS Thakk for kommentaren! Slik varmer og øker interessen for å lære mer og å gjøre en god jobb.

Marie sa...

Eg er også steingal! Utruleg variasjon i form, farge og størrelse.

Ha ei fin veke :)

RuneE sa...

Meg igjen: Jeg tror jeg ble inspirert av din tittel i min siste fotosafari...

HildeS. sa...

Eg føyer meg inn i rekka av steingalne kvinnfolk her i Blogglandia,hehe.
Nydelege bilete du viser her av stein i alle fasongar.
Eg har sett noko liknande som det nederste bilete ditt på Jelsa i Ryfylke. Der låg det ein stor rund stein på portsøyla ved kyrkja.
Eg skal sjå om eg finn bilete og vise det ein gang:)
Ha ei fin St.Hansafta.

Berit sa...

Å gå på en strand det er steiner er være toppen! Her vi har hytta er det en liten komunal strand, der liker jeg å sitte midt i seinene. De er ikke store, akuratt passe å holde og føle på, da kan tankene svive helt av seg selv.
Pleier å ta med en hjem hver gang.

Ha en fin midtsommerkveld!

Anemone sa...

God morgen min venn.
Steingal er nok denne kjærringa her også ja, men det visste du vel fra før. Kommer nesten aldri tomhendt hjem fra tur, og har nå et lite lager hjemme. Egentlig har jeg grunnet litt over hva en egentlig skal med den annet enn å ha dem liggende hjemme til beundring til minne om trivelige turer. Du vet..., de er egentlig vakrest når de er litt våte, for da kommer fargene mye bedre fram. Egentlig lurer jeg på om det går an å duppe dem i lakk, for det kan vel kanskje bli litt på samme måte ??? Men den skaller vel bare av, og det blir vel bare rit og tull ut av det.

Og ang. 80 kommentarer på SWF, så driter jeg egentlig i det. Hvor mange det er som kommenterer i grunn... Ikke missforstå meg nå, for klart er det trivelig det. Men hva gud og hvermann "over dammen" synes er meg litt likegyldig. De kommentarer fra bloggvenner her hjemme er som gull å regne i sammenligning. Og egentlig har jeg hverken tid eller lyst til å bruke hele fredagen til å kommentere heller. For den lista begynner virkelig å bli tmmelig lang du !! Det er noe med prioriteringer her, ikke sant ?? Jeg besøker først mine gode norske venner, og så tar jeg å kikker på de andre om jeg har tid og lyst. For meg er ikke antall kommentarer det viktigste her inne, det er kommunikason med noen mennesker jeg føler meg "på lik fot" med som betyr noe i grunn. Folk jeg føler at jeg har noe til felles med, og som jeg føler at jeg begynner å kjenne LITT... Og du er en av disse GaWo, det skal være sikkert og visst. Mennsker en tror en kunne kommet godt overens med også under "normale" omstendigheter. Håper du skjønner hva jeg mener nå, for noen ganger kan det være vanskelig å utrykke seg med bare ord, som her i blogg verden. Ting kan missforstås når en går glipp av kroppsspråk osv... Men tror du forstår hva jeg mener min venn.

Her i Trøndelagen regner det som vanlig. 7 grader , og ikke særlig oppløftende. En bruker all sin energi på å holde humøret oppe.
Greit å være på jobb da, for her er ennå 4 uker til ferie.

Klem herfra i dag :-)

GundaM sa...

Felles interesse her skjønner jeg. Nydelige bilder.

Og nei, har aldri sett på maken som den nederste her;)

Anemone sa...

Hei igjen du..., nå måtte jeg bare innom for jeg fant nå en så trivelig kommentar inne hos meg i dag :-))

Og klart er du velkommen til Trøndelag !!! når det måtte være, kan du skjønne. Vi begynner ikke ferie før den 18. juli, så frem til da er vi nok bare ved hjemlige trakter ja. Sønnen her er ikke så glad i helge utflukter lenger, var enklere å ta han med seg på en tur før når han var mindre og ikke protesterte så mye :-) Nå er det kamerater og venner som gjelder, og tur sammen med foreldrene blir nok underprioritert nor så til de grader. I den alderen han er nå synes vi nok det er litt for tidlig å sette han igjen hjemme alene også, og er faktisk usikker på om han har likt det selv også.

Denne helga har vi lurt han med oss en tur da, men det er fordi vi begynner å bli litt lei av å gå hjemme hele gjengen. Utfartstarngen er stor, og når en går hjemme å trør blir det liksom til at en jobber litt sånn både inne og utendørs alikevel, selv om en har fri. Blir bare i helgen da, så på søndag er vi hjemme igjen. Du skal få vite hvor veien går om ikke så lenge, men har nå tenkt å innom (på jobb i alle fall) til den kjær blogg venn. Kan derfor ikke røpe alt her, bare styrte inn å si ; HER er JEG!!

Nei gi meg et vink du, så skal jeg da sørge for sol, sommer mat og drikke.

Spennende ja !!

Klem herfra.

sol&bolig sa...

Steingal ja..... eg draskar med meg stein heim frå alle stader og hagen har snart like mye stein som planter. Men eg likar stein og syns den er fin. Har du vert i steinparken i Rosendal? Mye fint der .... Ha ei flott og steingal helg!!!!

chatrine sa...

Hehe, jeg er faktisk ikke så "stein-gal". Men like ved hagen er der en stor haug med hvite steiner, og hver dag kommer det folk å plukker... nå er forresten haugen ikke fullt så stor lengere;)

Finfin helg til deg!
Klem fra chatrine:)

MITT FARGERIKE sa...

Lenge sidan eg har vert på besøk hos deg, her var det mange fine bilete. Er også medlem i "steinggalklubben".
Ønsker meg stein av ungane til når dei er på tur. Har nokre fine frå da vi var i Finnmark for nokre år sidan.
Her er det mykje gul, kvit, rosa og gråblå marmor, med ein god del vanlig gråstein også. Ha ei fin helg.

GundaM sa...

Wow, er du på tur oppover til trøndelagen...?
Trenger du ett bad så bare stikk oppom her og mitt spa;) Men det spørs om du ikke heller må få prøve dusjen inne istedenfor;)))

Lillebror okuperer dette herlige lille spaet i tide og utide;) Må montere varmtvannsslange bort dit no tror jeg...Blir lang i arma!