søndag 26. august 2007

Fredagskveld

Fredagskvelden kommer med sol og sommervarme og jeg bestemmer meg for å ta beina fatt og gå meg en trivelig fjelltur. Jeg trenger å legge uken bak meg og tømme hodet for stress og mas.
Oppover jeg legger i vei
Bortover fjellryggen det bærer
Tar meg en pust i bakken og stopper opp ved fjellknausen hvor jeg så ofte før har stått i le for nordavinden og latt solen varme meg igjen.
Og så er jeg på toppen. Den gamle fjellvarden står der som alltid og tar i mot meg. Herfra kan jeg se rett ned i sentrum av en annen bydel. Eller jeg kan snu meg rundt og skue utover så langt øye rekker. Jeg hviler meg og kikker på stråene som kifter farge i kveldslyset mens jeg bare lar tankene fare.I nydelig kveldstemning går jeg tilbake den samme veien. Og nesten nede kjenner jeg hvor sulten jeg er og hvor godt det skal bli men en sen fredagsmiddag. Jeg er opplagt og glad og gleder meg over å ha hele helgen foran meg.

17 kommentarer:

Petunia sa...

Herlig tur!
Er du der jeg tror du er???

GAWO sa...

Tror du Livarden? Nei det er det ikke. Men ikke så langt i fra. Jeg kan se bort til "ditt" fjell.

randi K design sa...

Gud saa nydelig du har det rundt deg!!! Ville bare si at jeg tror at Byrkjedaltunet har overnattings muligheter i de smaa husene paa bildene...

Petunia sa...

Nei, jeg tenke ikke på Livarden, men den litt lavere naboen. Jeg pleide å ta den rundturen du nevnte. Eller rettere sagt jeg pleide å jogge opp ditt fjell og ned mitt fjell etter å parkert (trå)sykkelen ved oppstigningen til ditt fjell. Men det var før da jeg var ung og sprek. Nå hadde jeg nok lagt og spydd ca 500 meter oppe på det første fjellet.

GAWO sa...

Ta en ny Norgestur RandiK. og denne gangen må du komme til Bergen
:-)

Petunia: Jeg er nok på nabofjellet ja. Akkurat passe for en fredagskveldstur. Å, jeg tror at du har formen inne enda. Jeg hadde aldri klart å holde følge med deg.

Kathrin sa...

Heia du! Takk for koselig hilsen i bloggen min! Ja, det er bare å slenge inn adressen din, så kan jeg sende deg ei kopptue i posten. =) Og fantastiske bilder av Bodø,Saltstraumen og Svartisen. Du MÅ bare oppleve Kjerringøy, Steigen, Lofoten og Hamarøy om du likte det du så langs kystriksveien. Du kommer til å elske fortsettelsen. Nordland er Norges vakreste landsdel, det er min mening! Ps... kanskje jeg er litt inhabil som er fra Bodø..... kremt, kremt...

JULIE K sa...

Finnes ikke noe bedre enn en fjelltur : )

GAWO sa...

Kathrin: Jeg falt plasask for Nordland, så dit skal jeg tilbake. Håper på neste sommer og ønsker meg like vakkert vær som jeg fikk i år. Jeg reklamerer for landsdelen til alle som orker å høre om MCturen min.

JulieK: jeg er enig med deg. Fjellturer er så bra. Like moro alle i årstider. Nå gleder jeg meg til at fargene kommer for fullt i fjellet.

Sylvia sa...

Hei, det er morro å følge med deg på turene dine, særlig jeg som ikke er noen turgåer selv. Jeg liker meg på tur på hesteryggen, jeg!
Og hestekrefter mellom beina som koster noen tusen, ja det liker vi begge to...ha ha...!

HildeS. sa...

Tusen takk for at eg fekk vere med deg på turen i ord og bilder.

anka sa...

Du lurte på hvilken topp jeg var på, fjellet heter Vassbruna.
Jeg ser jo at vi har felles interesser hihi, i garasjen min står mc'en jeg har kjøpt. Gøy å kjøre igjen.
Er det greit at jeg lenker til deg?
Ha en flotters uke.

GAWO sa...

Sylvia: fin trim å sitte på hesteryggen vil jeg tro. Blir sikkert mer mørbanket av det enn en lang fjelltur:

Hildes: Velkommen til å slå følge på neste tur også.


Anka: takk for info. Og kjempestor gratulasjon til deg. Nyt MClivets gleder

Marie sa...

Ser ut som om du har hatt ein strålande tur!

Lillefix sa...

På toppen der må det jo være helt nydelig å sette seg ned med et strikketøy ;-) Skal ikke akkurat overbevise deg om at Luna Moth er sjalet å begynne på hvis du ikke har strikket mye hullmønster før, men et hvilket som helst strikketøy gjør seg med god utsikt på en fjelltopp. Helt sant. Bare prøv! *nikker iherdig*

Turid sa...

For en fjelltur , å så fine bilder! Er sjøl en ivrig tur gåer så æ må si at æ setter virkelig pris på dine turbilder! Kos dæ! Gleder mæ til neste tur....

anka sa...

Da har jeg lenket til deg. Og jeg måtte jo bare ta meg en liten tur på diningen min i ettermiddag, brrr litt kaldt. Her er det bare 7,7 grader og nysnø i fjellene.
Om du kommer nordover til neste år, må du ta turen til Troms også.
Ha en flotters dag.

Ida sa...

Ønsker deg en like fin fredag i dag som denne forrige fredagen. :)