søndag 5. august 2007

Kystriksveien videre mot ....Svartisen, Saltstraumen og Bodø.

Jeg har beveget meg et stykke til nordover. Og der oppe i nord befinner Svartisen seg. Det er Norges nest største isbre. Bare Jostedalsbreen i Sogn og Fjordane er større. På turen min stopper jeg i Holand og finner meg et sjarmerende lite hus, faktisk et poståpneri, der jeg kan beundre utsikten til en liten del av Svartisen, eller en brearm av denne er vel det rette. Her ved vannkanten ved Holandsfjorden sitter jeg både morning og kveld og nyter utsikten. Selv i sommervarmen frister bading lite for brevannet holder bare 3 grader.Jeg kikker heller på båten "Isprins" som går i skytteltraffikk og frakter turister over til Svartisen. Men tid til båttur eller besøke Svartisen blir det ikke for meg for nå har jeg tenkt meg til Bodø.
Men først må jeg se Saltstraumen. Jeg står under den 770 meter lange brua og kikker ned i sjøen. Saltstaumen er verdens sterkeste tidevannstrøm og vannet presser seg igjennom her i takt med flo og fjære, hver 6. time. Akkurat nå er det dessverre ganske så stille. Men det kan være en imponerende skue. Men noen strømvirvler får jeg se. Og på vei tilbake til motorsykkelen får jeg med meg alle blomstene som trives under broen. Og så er jeg i Bodø. Og her er det et yrende folkeliv til langt på natt. Varmt og fint. I år har vikelig sommeren fått tak her. Jeg rusler rundt på bryggen og moloen og beundrer alle båtene.
Når jeg nå sitter her kan jeg oppsummere litt: Jeg har kjørt 670 km som utgjør Kystriksveien fra Steinkjer til Bodø og hele turen har vært en eventyrreise. Jeg har sett en storslått natur som nesten har tatt pusten fra meg og været har vært fantastisk hele veien. Og jeg bestemmer meg for en ting - hit skal jeg tilbake og da tar jeg med meg Lofoten, Kjerringøy og kanskje enda lenger nordover....
Men nå er det på tide å snu hjula i retning hjem.

7 kommentarer:

JULIE K sa...

Det er så utrolig å følge denne turen din. En reise som jeg kjenner så godt. Du tar jo fantastiske bilder : )

Marie sa...

Fantastiske bilder! :o)

GAWO sa...

Tusen takk til dere begge for at dere liker bildene mine så godt. Det er nå ikke så vanskelig å ta fine bilder når været er helt på topp og naturen er storslått, og jeg prøver så godt jeg kan å formidle det.

Ida sa...

Flotte bilder Gawo! :)
Bildet med "Isprins" er slående vakkert! Stille vann, sol og motiver som spegler seg i sjøen.
Og nå har jeg sett Saltstraumen og.... ;) Hehe.

Muffin sa...

Takk for besøket i hjemkommunen min Meløy, og i byen min! Æ e så stolt :-)

randi K design sa...

Nydelige bilder som alltid! Tusen takk for nominasjonen, og for all omtanke!

Anne Louise sa...

Takk for fin kommentar i bloggen min. Du tar så nydelige bilder, jeg får så lyst til å male når jeg ser dine foto.Litt av en tur du har hatt!