søndag 13. mai 2007

Blomstring i Hardanger

Mitt hjerte hører hjemme i Hardanger. Og det kan du sikkert skjønne etter å ha sett bildene mine fra MCturen i dag. Mai er den måneden da frukttrærene blomster og ingen ting er så vakkert som å kjøre gjennom Hardanger da. Kunsten er å treffe på akkurat når alt er på det vakreste. Været skal stemme, jeg må ha fri og akkurat den dagen skal epletrærne stå i full blomst. Og i dag traff jeg blink. Det er ikke bare blomstringen som er vakker. Naturen er overveldene og du er vel enig med meg når du ser denne fossen. Kjører du mellom Rosendal og Mauranger er det bare å stoppe, klatre oppover steinuren og la regndråpene hylle deg inn.

Men det kan være farlig å ferdes på veiene i Hardanger, særlig vinterstid. Da er rasfaren stor. Da buldrer det fra fjellet og snø og stein hamrer nedover fjellsiden og krysser veien. Mange steder er det bygget sikringer og tunneler slik at vi kan ferdes litt tryggere.
Men akkurat i dag tenker jeg ikke på det så klart. I dag nyter jeg været, blomstringen og utsikten over vakre Hardangerfjord.

Utsikten langs veien jeg har valgt tar nesten pusten fra meg. Jeg kommer til å kjøre samme rute til høsten når eplene henger på trærne og bare venter på og bli høstet.
Et stoppested til før jeg kjører de siste mil hjem. Steinsdalsfossen. Fossen som så mange har beundret. Både fra framsiden og fra baksiden. Ja det er bare å følge stien opp langs fossefallet så står du bak fossen og hører fossebrølet tordne over deg. Lyset utover dalen er fasinerende når du står der bak alt vannet.
33 mil er tilbakelagt i dag og jeg er så fornøyd med turen min.


3 kommentarer:

Petunia sa...

Vakkert!
Hvis turistnæringen i Hardanger skal lage ny brosjyre for å reklamere litt for seg selv, bør de ta kontakt med deg!
Du formidler både tekst og bilde så bra!

RedRobin sa...

Nyyyydelig! Du tar altså så utrolig masse flotte bilder. Det er jo rene små kunstverk opptil flere av dem. *imponert*

Ser frem til at du reiser på flere fine turer! hehe!! :o)

Ønsker deg en glad tirsdag!

GAWO sa...

Tusen takk for skryt. Blir så glad av å lese det :-) Naturen skal nå ha størsteparten av æren denne gangen for det var sååååå fint. Jeg stoppet mitt i veien og tok fram fotoapp. og alle bak meg måtte pent vente :-)