søndag 20. mai 2007

Osterfjord - Osterøy

Imellom Voss og Bergen finner du Osterfjord- et område preget av kontrastene mellom de høye fjell og fjorden. Osterfjord-området består av kommunene Modalen, Osterøy og Vaksdal. Reiser du til Osterfjord kan det bli en reise i historisk landskap. Området er fullt av gamle kulturminner, og velger du Osterøy kan du fra veien se et velstelt kulturlandskap. På min søndagsMCtur i dag valgte jeg Osterøy. Øyen er den største innlandsøy i Nord-Europa og ligger omkranset av Osterfjorden og Sørfjorden. Jeg kjørte over broen, betalte mine 34 kroner i bompenger og tok så til høyre, inn på den smale vei til Bruvik. Faktisk så smalt og svingete at jeg var glad for at det var søndagstrafikk - nesten ikke en bil å se. På returen stoppet jeg ved Havråtunet. Havråtunet er et klyngetun og et av de aller best bevarte på Vestlandet. Her går det an å oppleve atmosfæren fra gamledager. Tunet er privateid og det bor folk her den dag i dag. Jeg ruslet opp den bratte bakken, stoppet og kikket og nøyde meg med å beundre husene på litt avstand siden eierne ber om at åpningstiden for omvisning blir respektert. Men bilder ville jeg nå gjerne ta.

Kontrasten til dagens levevilkår og jordbruk blir stor når jeg tittet på dette. Sjarmerende var det å se husene og tunet og jeg kunne levende forestille meg hvilket slit det var å leve på den tid da standarden var noe helt annet enn i dag. ---- Jeg fortsatte turen innover Osterøy, stoppet ved en en steinkirke fra 1700 tallet......vandret inn en rusten port og gikk på løvetanndekket gressmark mellom skjeve gravstøtter og kikket på familienavn som hørte til der.
Nå jeg så kjørte videre var det mye å se og jeg måtte konsentrere meg med å holde øynene på veien. Jeg følte meg nesten som en humle som ville ha en smak av alt. :-)

6 kommentarer:

Petunia sa...

Se nå virker kommentarfeltet, ja! Hadde samme problemet på fredag..Da var det bare rot og surr med bloggen. Ikke fra min side, men de holdt sikkert på med en omlegging. Jeg klarte å finne ut av det etter å ha rotet rundt en stund og derfor kunne jeg hjelpe deg.
Du har valgt feilt yrke ser jeg. Du skulle solgt "reiser i Norge".. Får virkelig lyst til å ta en tur til de stedene du beskriver i ord og ikke minst i bilder. kjempebra, GAWO!!!

GAWO sa...

Tusen takk til deg Petunia for hjelp med blogg og kommentarfeltet. Så lett er det å få hjelp når en har bloggvenner :-)
Dersom jeg kan inspirere deg (og andre) til å oppsøke ukjente steder så er det veldig hyggelig. Og har noen tips til meg om steder jeg bør besøke og noe jeg bare må se, ja så blir jeg glad for det også

9na sa...

Hei, det var hyggelig! Jeg linker deg også, blir spennende å følge med deg på foto-og-sykkel-turene dine!

Anemone sa...

Hei ! Fant veien hit via Ina. Så masse vakre naturbilder er det lenge siden jeg har sett på en gang. Skal nå kose meg videre med dem mens jeg spiser...(jeg også)
Dette bar en liten hilsen fra midt Norge...

RedRobin sa...

Nye flotte bilder ser jeg. Burde vært turistsjef borti "kroken" der du!! :o)

Gleder meg til nye fine turer! :o)

randi K design sa...

Saa kjekt det er aa "reise" paa bloggen din! Saa mange fine bilder, og kjekke turer!!