onsdag 2. mai 2007

16 drar til Kalvåg

Ganske så tidlig en lørdag morgen, til avtalt tid møttes vi, 16 stykker, pakket og klar for tur. I samlet flokk skulle vi kjøre på spennende veier den lange veien til Kalvåg på Bremangerlandet. Første etappe ut av Bergen gikk til Masfjordnes, der vi tok kabelferjen over til Duesund. Litt kaldt akkurat da og en god del tåke men solen kom med sine varme stråler og det gikk ikke lenge før alle var ganske så varme bak gore-tex jakkene eller skinnjakkene sine, alt ettersom. Så ble det en ny etappe før ferjen "Gloppen" tok oss over Sognefjorden. Vi valgte å kjøre til venstre, tok inn på riksvei 607 og så et lite stykke på R. 57, og så var vi kommet til Dale i Sunnfjord. På kaikanten der ble det lunch med nykokt kaffe til. Og det smakte for nå var alle riktig så sultne. Utsikten var det ingen ting å klage på . Nydelig er beskrivelsen.Mett og god fortsatte vi turen og nå i retning Førde. En ny liten leggstrekk der, midt i bylivet og lørdagshandelen. Etter bensin og farrispåfyll kjørte vi mot Florø, men tok av til høyre før vi kom helt fram. Nå ble veien riktig så smal og spennende og utsikten var storslått. Vi passerte gjennom "Magnhildskaret" og så var vi på Kjelkenes der det ble litt venting på ferjen som skulle ta oss ut til Kalvåg. Overnatting var bestillt. 10 stk fikk hus på "Gamleskulen" http://www.kalvag.no/overnatting.htmOg resten av gjengen fant innkavartering i en rorbu. I solveggen nøt vi de siste varme solstråler og med et leskende glass oppsummerte vi dagen og kjøringen. Alle godt fornøyd etter 335 km. I Kalvåg spiser man fisk og så vi også. Havets bord på fiskerestauranten var bestilt.
http://www.knutholmen.no/

Neste morgen etter felles frokost ble det først en kjørerunde på Bremangerlandet. Naturen var en opplevelse og det at vi var så heldige med været satte en ekstra spiss på turen.

Returen til Bergen ble på litt nye veier, småveier med liten trafikk, smalt og svingete. Vi avsluttet med sen felles middag i Bergen før alle kjørte hjem til seg og sitt.
Da jeg kom hjem kl. 22.00 og satte sykkelen i garsjen var jeg sliten, støvet, svett og meget fornøyd. 400 km var unnagjort. Og min oppsummering? Dette ble en meget vellykket tur som jeg anbefaler på det varmeste. Bremangerlandet må oppleves.

Ingen kommentarer: