mandag 28. mai 2007

Pinseutflukt

Skal jeg forflytte meg litt rundt på Vestlandet så må jeg før eller siden ta ferje og i pinsen fikk jeg prøve den nye gassferjen som kom i drift 8. januar i år. Hele ferjekaiområdet på Halhjem er blitt nytt og fint og ventetiden er krympet betraktelig. Skal si ferjen var stor. Her kjøres det om bord 3 og 3 i bredden. Etter 40 min var jeg på Stord. Og mitt første mål for pinsehelgen var bare noen mil unna. Stavanger by!
Om ikke været var det beste i Bergen i starten av pinsehelgen, ja så var det nå i hvertfall fint i Stavanger. Byen har mye å by på og er fargerik og fin. Riktig trivelig.
Men jeg var på MC tur og da blir det ikke bare butikker og uterestauranter. Litt kjøring må jeg ha. Så lørdag ettermiddag ble det tur. Jeg ville så gjerne se de flotte Jærstrendene, Solastranden og Orrestranden. Aldeles nydelig. Tenk å ha sandstrand utenfor stuedøren. Sånt er ikke jeg vant til. Mange gikk tur langs stranden og flere lekte seg med kiter og brett på bølgene.
På Jæren fikk jeg den store crusing følelsen ... noe så flatt! Og alle steingjerdene langs jordene..... Masse å kikke på her. Og apropo Jæren. Der kan de lage stoler og er godt kjent for det. Jeg fikk se en i størrelse XXL.

Men jeg og mitt reisefølge ville videre og oppleve nye steder og nye veier. Og da blir det enda flere ferjer. Og er overfaten kort kan en jo like godt stå ute og prate med andre likesinnede. Og beundre andre sine biker og kanskje ta en prat på engensk eller tysk.


Siste overnatting ble i Skånevik. Et nydelig lite sted. Det er godt kjent for sin blues festival som de arrangerer hver sommer. http://www.skaanevik-blues.com/ Hvorfor ikke ta en tur? . Jeg kommer garantert tilbake til Skånevik.

Vi fikk oppleve en kveld der solen skinte til langt på natt men til slutt måtte jeg krype til køys slik at jeg var litt opplagt til hjemturen. Den gikk over Bømlo og trekantsambandet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

For en fin tur du har hatt!! Blir rent misunnelig. Tar du meg med neste gang? Hilsen fra mc+

Petunia sa...

WOW for en solnedgang! Du burde ha lagt det inn sm bilde i naturbildealongen....vakkert!

moderncountry sa...

Å jeg ble så glad at du stakk innom meg for da kom jeg jo hit!! Du har en aldeles skjønn blogg med noen av de vakreste bildene jeg har sett på lenge! Jeg er så glad i naturen selv og ikke minst dyra. Her inne fant jeg alt og i tillegg deilig eplekake!! NAM...hihi..det er noe av det beste jeg vet og den du laga var jo kjempeflott. Her i Nederland er det stor tradisjon å bake eplekake og det var slik jeg vant hjertet til samboeren min og. For 10 år siden møttes vi i Norge og datet. En dag ville jeg overraske han der han bodde.Han hadde nevnt at han var veldig glad i eplekake. Derfor lagde jeg en og dro opp til han. Han var ikke hjemme og jeg ventet i hele 3 timer før jeg dro hjem igjen. Jeg hengte posen med kaka på dørhåndtaket og han fikk seg litt av en overraskelse da han kom hjem. Siden har han sagt at det var det som fikk hjertet hans til å smelte :) Romantisk ?
Kom gjerne på besøk igjen du, og jeg legger deg til på min side. Klem